Op. Dr. Nuri Şimşek:

Op. Dr. Nuri Şimşek: Sünnetin hatalı yapılması halinde bir çok olumsuzluk yaşanabilir


MERSİN (A.A) - Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Şimşek, anne babaların çocuklarıyla ilgili en mutlu anlarından biri olan sünnetin hatalı yapılması halinde, cinsel fonksiyon bozukluklarından psikolojik sorunlara kadar birçok olumsuzluk yaşanabileceğini belirtti.
     Medical Park Tarsus Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Şimşek, sünnet operasyonunun sağlıklı bir şekilde sonuçlanabilmesi için, bir uzman doktor tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.
     Uzman doktorların kullandığı cerrahi aletler çok iyi sterilize edildiği için çocuğun Hepatit B, Hepatit C kapma olasılığının azaldığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:
     Uzman doktorun yaptığı operasyonda, sünnet derisi gereği kadar alındığı için penisin ileri yaşlarda büyümesi ve gelişimi normal olur. Sünnet ağrı giderici ilaçlar altında yapıldığı için çocuk ağrı duymaz. Sünnet yarası dikildiği için yara iyileşmesi daha çabuk olur. Ne kadar basit görünürse görünsün hiç bir cerrahi işlem basit değildir. Sünnet de küçümsenmeden ve temel cerrahi ilkeden ödün vermeden yapılmalıdır.
     (SÖ-NRD-ST)
<< Önceki Haber Op. Dr. Nuri Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER