Orduda 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

Orduda 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu -Ordu Belediyesince düzenlenen ve 22 gün boyunca sürecek olan 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAMSUN (A.A) - Ordu Belediyesince düzenlenen ve 22 gün boyunca sürecek olan 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı.
     Tayfun Gürsoy Parkında açılışı yapılan sempozyumda, yerli ve yabancı toplam 8 heykel sanatçısı tarafından farklı heykel figürlerinin yapılacağı belirtildi. Sempozyum, protokol ekibi ve heykel sanatçıları tarafından taşa vurulan ilk çekiç darbesiyle başlatıldı.
     Açılışta sempozyum hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, temel hedeflerinin Orduyu kültür ve sanatın başkenti yapmak olduğunu söyledi.
    
     -Karadeniz kenti olduğumuzu ifade eden eserler olacak-
    
     Önceki yıl gerçekleştirilen sempozyumda Ünye taşından eserler ortaya konulduğunu anımsatan Torun, şöyle devam etti:
     Bu yıl ki tema da mermer. Heykel tıraşlarımız mermeri işleyerek bir sanat eseri haline getirecek. Yurt dışından ve yurt içinden gelen sanatçılarımız burada taşa hükmedecekler ve sanatsal eserlerini ortaya koyacaklar. Buradan çıkan eserleri depoya değil, şehrimizin muhtelif yerlerine yerleştirerek gerçekten Orduyu turizme, geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bir kente gittiğinizde Mutlaka sizi kentle özleştiren ve o kentte olduğunuzu ifade eden belli dokular olması lazım. Boztepe, sahil, deniz, tarihi mekanlar gibi. Ama heykellerde bir şehri ifade eder. Yurt dışına gittiğimizde genelde bu tür eserlerin yanında fotoğraf çektiriyoruz, o kentte olduğumuzu belgelemeye çalışıyoruz. Bu heykellerde önümüzdeki süreçte önemli ölçüde Orduyu ifade eden önemli eserler olacak ve tarihe bir not düşmüş olacak. Gelecek nesillere çok önemli bir değer bırakmış olacağız. İnşallah Karadeniz kenti olduğumuzu ifade eden eserleri ortaya çıkaracağız.
     Belediye Başkanı Torun, sempozyum boyunca vatandaşların eserlerin ortaya konuluşunu her dakika görebileceklerini de kaydetti.
     Sempozyum, kemençe eşliğinde çalınan folklor grubunun horon gösterisiyle sona ererken, açılışa Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Orduda 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER