Orduda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu

Orduda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu


ORDU (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Ordu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun ilk grubunda yer alan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Dernek binasında düzenlenen sertifika töreninde, 25 kursiyer sertifikalarını aldı.
     Eğitim hakkında bilgi veren ORİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz, ilk grubun sertifika törenini gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu söyledi.
     Yılmaz, 6 grup halinde gerçekleştirilen kursta 150 kişinin eğitim göreceğini ifade ederek, İlk grubumuz sertifikalarını aldı. İkinci grubumuz da eğitimini tamamladı. Üçüncü grup da eğitime başlıyor. 4 ile 5inci gruplar Fatsa, son grup ise merkezde yapılacak dedi.
     Devletin verdiği imkanlardan faydalanma adına bir belge verildiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bu belge ile birlikte kursiyerlerimiz, KOSGEBin verdiği 29 bin lira kredi hibe, 70 bin lira da faizsiz krediden faydalanabiliyor. Böylelikle kendilerine iş kurma olanağı tanınıyor. Yeni yeni iş sahaları açılmış olacak. Hem kursiyerlerimiz hem de çalıştıracakları kişiler istihdam olmuş olacak. Böylelikle Ordudaki işsizliğin önüne geçmiş olacağız. Dernek olarak görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER