Orduda Kurban Bayramı öncesinde bıçaklar bileniyor

Orduda Kurban Bayramı öncesinde bıçaklar bileniyor -Vatandaşlar, Kurban Bayramında en önemli araçlardan biri haline gelen bıçaklarını bayram öncesi bileterek hazır hale getiriyor


ORDU (A.A) - Vatandaşlar, Kurban Bayramında en önemli araçlardan biri haline gelen bıçaklarını bayram öncesi bileterek hazır hale getiriyor.
     Her bayram olduğu gibi bu yıl da Ordulu vatandaşları bıçak bileme telaşı sardı. Bir yıl boyunca bıçak yapan ustalar ise zor ve meşakkatli işlerine ara vererek, bıçakları bilemekle meşgul olmaya başladı. Birçok vatandaş Kurban Bayramında kurbanlıkların kesilmesi ve etlerin parçalanmasında kullanacakları bıçakların daha keskin olabilmesi için adeta bıçak bileme yapan iş yerlerine koştu.
     Orduda 30 yıldır bıçakçılıkla uğraşan Harun Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bıçak bilemek isteyen vatandaşların sayısında artış olduğunu belirtti.
     Bir vatandaşın en az 4 bıçak biletmeye getirdiğini ifade eden Köse, Bir yıl boyunca bıçak bilemek isteyenlerin sayısı çok azdı. Ancak her yıl olduğu gibi Kurban Bayramları öncesi ciddi bir yoğunluk yaşanır. Şu günlerde bu yoğunluğu yaşıyoruz. Açıkçası bir yıldır yapamadığımız işi bir ay da yapıyoruz. Halimizden de çok memnunuz dedi.
     Köse, bıçağın yanı sıra kurbanlıkların kemiklerini parçalamak için balta gibi diğer kesici aletleri bilediklerini de sözlerine ekledi.
     Orhan Coşkun ise Kurban Bayramının yaklaşmasıyla işlerinin ciddi anlamda yoğunlaştığını belirtti.
     Günde en az 20 bıçak bilediğini söyleyen Coşkun, şunları kaydetti:
     Bıçaklar Kurban Bayramının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Vatandaşlarımız evlerinde sakladığı bıçakları bizlere getirerek daha iyi kesmesini istiyor. Bizler de bıçak bileme makinelerinde yaklaşık 10 dakikalık çalışma sonucu bıçakların daha iyi kesmesini sağlıyoruz. Bilediğimiz bu bıçaklar vatandaşların işini Kurban Bayramında rahatlıkla görür.
     Coşkun, bir bıçağı büyüklüğüne göre 1 ile 5 lira arasında değişen fiyatlarla bilediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda Kurban Bayramı öncesinde bıçaklar bileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER