Orduda miniklerin okul heyecanı

Orduda miniklerin okul heyecanı


ORDU (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 2012-2013 eğitim öğretim yılında, minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu uyum programı kapsamında öğrenciler, Orduda ilk derslerine başladı.
     İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerle okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler, ders başı yapmak üzere okullarına gitti. Orduda yeni eğitim öğretim yılına başlayan okullarda, heyecanlı olan öğrencilerin yanı sıra ailelerinden ayrılmak istemeyen öğrencilerin de olduğu görüldü.
     Okul hayatına alıştırılması hedeflenen yeni öğrenciler, öğretmenlerinin refakatinde okulu gezerek hem okul personeliyle tanıştırıldı hem de kullanım alanları tanıtıldı.
     Minik öğrencilerin heyecanına ortak olmak isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, GüzelOrdu Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulunu ziyaret etti.
     Türkkan, ziyaretinde öğrenciler, veliler ve öğretmenler ile sohbet ederek, yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi.
     Burada bir açıklama yapan Türkkan, öğrencilerin yüzünün güldüğünü ve bundan mutlu olduklarını belirterek, Anne ve babalar çocuklarının ellerinden tutarak okullarına getirmişler. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin ellerinden tutarak okulu tanıyacaklar. Öğretmenlerimiz öğrencilerine okulun sosyal etkinliklerini paylaşacaklar. Öğrencilerin okula kaynaştırılması sağlanacak. Oksijen kenti Orduyu, eğitim kenti Ordu ile eş yapabilme gayreti içerisinde olacağız dedi.
     Türkkan, e-kayıt siteminde Orduda kayıt yaptıran 66 ayın üzerindeki öğrenci sayısının 12 bin 278, 60-66 aylık öğrencilerin ise 5 bin 333 kişi olarak gözüktüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda miniklerin okul heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER