Orduda Paydaş Yönetim Projesi tanıtım toplantısı

Orduda Paydaş Yönetim Projesi tanıtım toplantısı


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, İçişleri Bakanlığı, Ordu Valiliği, İl Özel İdaresi ve Ordu Muhtarlar Deneği Başkanlığınca muhtarlara yönelik düzenlenen eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen Paydaş Yönetim Projesinin tanıtım toplantısına katıldı.
     İl Özel İdaresi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Düzgün, projenin muhtarlar adına çok önemli olduğunu belirtti.
     Muhtarların, idare sisteminde çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Düzgün, şöyle devam etti:
     En ücra köşelerdeki köylerimizden mahallelerimize varıncaya kadar vatandaşlarımızın eğitimle, sağlıkla, içme suyuyla ve yollarıyla ilgili sorunlarında ilk talepte bulundukları kamu birimi muhtarlarımızdır. Bundan dolayı muhtarlarımızın geçmişlerindeki birikimlerine bağlı olarak çok önemli tecrübeleri var. Ama insanın her zaman yenilenmeye ve eğitilmeye ihtiyacı var. Bu muhtar da, vali de, kaymakam da olsa kişinin sürekli kendini yenilemesi ve yeni gelişmelerden haberdar olması çok önemli. Hem kişisel gelişim adına hem de kamu kurumları ile köylerinin ya da mahallelerinin dertlerini çözme adına ulaşabilecekleri kurumlardaki metotları bilmek için bu eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Muhtarlarla beraber yine köylerimizde vatandaşlarımızla yakın temasta bulunan öğretmenlerimizin, imamlarımızın ve ilçelerden seçilerek gelen meclis üyelerimizinde bu programa dahil olması son derece önemli. Başarılı bir uygulama olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, Bu proje ile kırsalda karar vericilerin, dolayısıyla karar vericiler üzerinden hizmet götürülen köylerin, işsizlerin ve dezavantajlı kesimlerin kırsalda sağlıklı hizmet alanlarının sağlanması ve hizmet standartlarının yükseltilmesi hedeflenmekte ifadelerini kullandı.
     Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ve çok sayıda muhtar katıldı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda Paydaş Yönetim Projesi tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER