Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden tarım sigortası uyarısı


ORDU (A.A) - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, üreticilere tarım sigortası uyarısında bulunuldu.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, çiftçilerin bazı yıllarda yaşanan tabi afetler nedeniyle zor duruma düştükleri belirtildi.
     Dünya genelindeki doğal afetlerin büyük bir bölümünü meteorolojik afetlerin oluşturduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Günümüzde tabi afetlere karşı en ideal yöntem, üretici, devlet, sigorta sektörü arasındaki bağın güçlendirilmesidir. Bu sayede sürdürülebilir bir tarım sigortası sistemiyle üretici gelirlerinde istikrar sağlanması mümkün olacaktır. Bilindiği üzere Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5363 sayılı tarım sigortaları kanunu ile tarımsal ürün ve hayvanlarını sigorta yaptıran üreticilerin doğal afetlerden meydana gelen zararları teminat altına alınmıştır. Her geçen gün kapsamı daha da genişlemekte olan tarım sigortaları ile doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kayıpları tarım sigortaları havuzu tarafından teminat altına alınarak karşılanmaktadır. Bu nedenledir ki tarım sigortası yaptırma hem milli ekonomimize hem de kendi ekonomimize katkı sağlayacağı için büyük öneme sahiptir.2013 yılı tarım sigortalarına başvuru süreleri fındık için 5 Mart 2013, kivi için ise 28 Şubat 2013 tarihine kadardır. Bu nedenle sigorta yaptırmakta geç kalmayınız
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER