Ordu Valisi Düzgünden yüzme uyarısı

Ordu Valisi Düzgünden yüzme uyarısı


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bütün vatandaşlarımızın iyi bir şekilde yüzme öğrenmeden Karadenizin hırçın dalgalarına kendilerini bırakmamalarını arzu ediyoruz dedi.
     Vali Düzgün, Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda yaptığı inceleme sonrası gazetecilere açıklama yaptı.
     Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunun Ocak ayından itibaren hizmet verdiğini hatırlatan Düzgün, şöyle devam etti:
     Buradaki yüzme havuzumuzda hem gençlere hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik yüzme kursu veriliyor. Vatandaşlarımız burada çocuklarına iyi bir yüzme öğrettikten ve kendileri iyi yüzme öğrendikten sonra güvenli plajlarda denize girmelerini istiyoruz. Olimpik yüzme havuzumuza da ciddi bir talep var ve 750 kursiyerimiz ders alıyor. 7den 70e diyebileceğimiz her yaştan vatandaşlarımız yüzme kursuna devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızın iyi bir şekilde yüzme öğrenmeden Karadenizin hırçın dalgalarına kendilerini bırakmamalarını arzu ediyoruz.
     Bütün belediyelere halk plajları oluşturulması yönünde çağrıda bulunduklarını dile getiren Düzgün, şunları söyledi:
     Bununla ilgili Ünye, Fatsa Belediyeleri, Perşembe Belediyesinin de önceden belli çalışması vardı. Ordu Belediyesi de geçtiğimiz günlerde bir çalışma başlattı. Vatandaşlarımıza Karadenizde denize girmeyin demektense, şu güvenli alanda denize girin demeyi arzu ediyoruz. Bunun için de bütün belediyelerin kendi sınırları içerisinde güvenli halk plajlarını oluşturması önemli. Aynı zamanda Ordu Belediyesi can kurtaran hazırlama yönünde eğitim çalışması sürdürüyor. Birkaç gün içerisinde Ordu Belediyesinin de güvenli olarak can kurtaran bulunan halk plajında vatandaşlarımıza hizmet vereceğini biliyorum.
    
     -Uygun alanlarda yüzmeyen vatandaşlara para cezası-
    
     Düzgün, Ordunun doğu ve batı istikametinde daha güvenli plajların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Sığ olan yerler mantarlarla çevrilmek suretiyle vatandaşlarımızın yüzmeleri daha güvenli olacaktır. Bu söylediğimiz söylemlere uygun olarak davranmayan, özellikle derelerin denize döküldüğü yerlerde ve dip akıntıların olduğu yerlerde para cezası uygulamasına geçeceğiz. Alternatif, uygun plajlarda yüzmeyi önerdikten sonra bunların dışındaki alanlarda denize girenlere de para cezası uygulayacağız.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgünden yüzme uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER