Organ nakilleriyle hayata tutundular

Organ nakilleriyle hayata tutundular -Konyada böbrek ve karaciğer nakli bekleyen 2 hasta, Ispartadan gelen organlarla hayata tutundu -Yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Erkol: -Artık kendimi çok iyi hissediyorum. Hatta o


KONYA (A.A) - Konyada böbrek ve karaciğer nakli bekleyen 2 hasta, Ispartadan gelen organlarla hayata tutundu.
     Ispartada beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki hastadan alınan karaciğer ve böbrek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan operasyonla organ bekleyen 2 hastaya nakledildi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı, fakülte binasında düzenlediği basın toplantısında, Ispartada beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki erkek hastadan alınan karaciğer ve bir böbreği Konyaya getirdiklerini söyledi.
     Böbreği, 8 yıldır diyalize bağlanan Başal Güngöre (40), karaciğeri ise 5 yıldır karaciğer yetmezliği çeken Sebahattin Erkola (62) naklettiklerini anlatan Tavlı, şunları kaydetti:
     Karaciğer naklinde operasyon 7 saat sürdü ve gayet iyi geçti. Daha önce de bir karaciğer nakli gerçekleştirmiştik. Bir önceki ameliyata nazaran bu ameliyatı daha kısa sürede tamamladık. Bu işlerde rutine girmek ve devamlılığı sağlamak çok önemli. İlerleyen dönemlerde daha da başarıyla devam edeceğiz. Bu ilk nakiller genelde beyin ölümü gerçekleşen kadavra dediğimiz kişilerden yapılan nakiller. Birkaç ay sonra veya 3-5 vaka sonrasında canlıdan nakillere karaciğer açısından geçme arzusunda olduğumuzu şimdiden söylemek istiyorum.
     Tavlı, karaciğer nakli yapılan Erkolun sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu sözlerine ekledi.
     Karaciğer nakli yapılan Sebahattin Erkol (62) ise doktorlarına ve uygun karaciğeri bağışlayan aileye ömür boyu dua edeceğini dile getirdi. 5 yıldır karaciğer yetmezliği çektiğini anlatan Erkol, şunları ifade etti:
     Hocalarıma güvenerek ameliyat için geldim ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyattan önce bazı sorunlar yaşıyordum, nefes almakta zorlanıyordum. Ayrıca karnım aşırı derecede şişmişti ve normalden fazla kiloluydum. Artık kendimi çok iyi hissediyorum. Hatta o kadar iyiyim ki kendime güreşecek rakip arıyorum.
    
     Muhabir : Basir Gülüm / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Organ nakilleriyle hayata tutundular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER