Organ ve Doku Bağışı Haftası

Organ ve Doku Bağışı Haftası -Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Akgün: -İnsanlık adına bir şeyler yaparak kalıcı olmak isteyenleri organ bağışı yapmaya davet ediyoruz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, insanlık adına bir şeyler yaparak kalıcı olmak isteyenleri organ bağışı yapmaya davet ettiklerini bildirdi.
     Akgün, Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiyenin organ nakli konusunda uluslararası düzeyde bilgi ve beceriye sahip bilim adamları ile gelişmiş teknolojiye sahip nakil merkezlerine sahip olmasına rağmen, organ nakli hizmetlerinde istenilen seviyeye ulaşılamadığını kaydetti.
     Bunun önemli sebeplerinden birinin, halkta ve sağlık personelinde yeterli bilincin oluşturulamaması olduğunu ifade eden Akgün, şunları belirtti:
     Organ bağışının, insanlık adına bir şeyler yapabilme ve ardında bıraktıklarıyla kalıcı olabilme duygusunu en iyi şekilde ifade eden bir davranıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamış ve organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerimde de, kim bir kimseye hayat verirse, onun sanki bütün insanlara hayat vermişcesine sevap kazanacağı beyan olmaktadır. İnsanlık adına bir şeyler yaparak kalıcı olmak isteyenleri organ bağışı yapmaya davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi sayesinde bağışlanan organlar, adaletli bir şekilde sisteme kayıtlı olan hastalardan en uygun hastaya en kısa sürede nakli sağlanmaktadır.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Organ ve Doku Bağışı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER