Organik tarımla kalkınan köyde hasat başladı

Organik tarımla kalkınan köyde hasat başladı


MANİSA (A.A) - Manisanın Salihli ilçesinde, 22 yıldır organik tarım yapılan ve Türkiyenin en eski organik köyü olarak bilinen Tekelioğlunda, hasat sezonu başladı.
     Köy muhtarı İbrahim Kerse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1989 yılında bir firmanın teşvikiyle susam üretimiyle başladıkları organik tarımın, bugün köy arazilerinin yüzde 95ine yaygınlaştığını kaydetti.
     Gölmarmara Gölünün kıyısında kurulu bulunan 310 nüfuslu köylerinde 2012 yılı meyve ve sebze hasadına başlandığını, her yıl olduğu gibi bu yılda kaliteli ürün, kaliteli kazanç sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren Kerse, şunları kaydetti:
     Köyümüzde zeytinden üzüme, tütünden buğdaya, domatesten bibere kadar bütün ürünler organik üretiliyor. 10 bin dekar arazide organik üretim yapılıyor. Bu sene de bol ve kaliteli ürünler yetiştirdik. Anlaşmalı olduğumuz firma, önümüzdeki günlerde ürün alımına başlayacak. Yetiştirdiğimiz ürünler, İzmir Ticaret Borsasında belirlenen fiyatlardan satılıyor. Ürünlerimiz organik olduğu için daha daha yüksek fiyattan alıcı buluyor. Ayrıca organik üretim yaptığımız için devletten dekar başına sulu tarımda 35, kuru tarımda da 10 lira prim alıyoruz. Organik üretimde 22 yılı geride bıraktık. Üreten memnun, tüketen memnun, iyi ki organik tarıma başlamışız.
     Tekelioğlu Köyü Organik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Doğan Şener ise organik tarım üretimine başladıktan sonra köyün ekonomisinin canlandığını ifade ederek, Köyümüzde yetişen ürünlerin tamamı ihraç ediliyor. Yurt dışında bizim ürünlerimizi satan büyük marketler ve hatta tüketiciler bile bazen köyümüze gelerek üretim şeklini inceliyor ve ürünlerimizden memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor dedi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Organik tarımla kalkınan köyde hasat başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER