Organlarıyla 5 kişiye umut olacak

Organlarıyla 5 kişiye umut olacak -Çanakkalede, beyin ölümü gerçekleşen kişinin böbrekleri, karaciğeri ve korneaları Bursadaki 5 hastaya nakledilecek


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 5 hastaya umut olacak.
     Biga ilçesinde yaşayan Yılmaz Öz (45), 6 Temmuzda geçirdiği motosiklet kazasının ardından, Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
     Özün yapılan tüm müdahaleye rağmen dün beyin ölümü gerçekleşti.
     Durumun aileye bildirilmesinin ardından, Yılmaz Özün eşi Günay ile Koşuyolu Kalp Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde hemşire olarak görev yapan kızı Özge, organları bağışlama kararı aldı.
     Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, yaptığı açıklamada, bu kararın ardından, Organ Bağışı Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezi ile temasa geçtiklerini, yapılan çalışmalar sonucu Özün organlarının nakledilmesine karar verildiğini söyledi.
     Özün karaciğerinin ve bir böbreğinin Bursa Acıbadem Hastanesinde, diğer böbrek ile 2 korneasının ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde uygun organ bekleyen 5 kişiye nakledileceğini dile getiren Ülkü, Verdikleri kutsal karardan dolayı ailesini kutluyorum. Yeni organlarla sağlığına kavuşacak insanlara da şifalar diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Organlarıyla 5 kişiye umut olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER