Organlarıyla dört kişiye hayat verecek

Organlarıyla dört kişiye hayat verecek -Çanakkalede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, ailesi tarafından bağışlandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalp, karaciğer, iki böbreği ve korneaları ailesi tarafından bağışlandı.
     Alınan bilgiye göre, Özer Ökmen (62), 31 Ağustosta beyin kanaması sonucu Çanakkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Ameliyat sonrasında genel yoğun bakım servisine alınan Ökmenin tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Durumun aileye bildirilmesi üzerine Ökmenin eşi Tülay Ökmen önemli bir karar vererek eşinin organlarını bağışladı.
     Yapılan koordinasyon görüşmelerinin ardından gerçekleştirilen ameliyat ile Ökmenin karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesinde bekleyen hastaya, bir böbreği Bursa Uludağ Üniversitesinde bekleyen hastaya, diğer böbreği Bursa Acıbadem Hastanesinde bekleyen hastaya ve korneaları ise Bursa Uludağ Üniversitesinde bekleyen hastaya nakledilmek üzere alındı.
     Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Ökmen ailesinin çok önemli bir karar verdiğini söyledi.
     Çanakkalede son 5 günde ikinci organ bağışının yapıldığını belirten Ülkü, Ökmen ailesinin duyarlılığı örnek teşkil ederken, organ bağışında Çanakkalede il olarak örnek il olmaya devam ediyor. Bu yıl 30. organ naklini de böylece gerçekleştirmiş olduk. Rahmetli Özer Ökmenin eşi Tülay Ökmene ve çocuklarına, aldıkları bu karar için teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Organlarıyla dört kişiye hayat verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER