ORGİAD Başkanı Kaymaz:

ORGİAD Başkanı Kaymaz: -Yıllardır fındık rekoltesini elinde bulunduran Ordu ve Giresun, fındık sektöründeki ağırlığını kaybediyor


ORDU (A.A) - Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, Yıllardır fındık rekoltesini elinde bulunduran Ordu ve Giresun, fındık sektöründeki ağırlığını kaybediyor dedi.
     Kaymaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin 2012 rakamlarına göre fındık ihraç rekortmenleri listesinde ilk 5 sıra içinde bir Ordu, bir de Giresun firması bulunduğunu belirtti.
     Listede yer alan diğer firmaların, İstanbul ve batı merkezli firmalar olduğunu ifade eden Kaymaz, şunları kaydetti:
     Yıllardır fındık rekoltesini elinde bulunduran Ordu ve Giresun, fındık sektöründeki ağırlığını kaybediyor. Gerek sektöre yön verme, gerekse sektörün politikalarını belirleme açısından Ordu ve Giresun etkisiz hale getirilmek istenmektedir. Sektöre yön verenler Karadenizin uzaklığı ve buna paralel olarak nakliye giderlerini azaltmak amacıyla, Adapazarı ve Sakarya merkezli yeni dikilen fındık alanlarını hızla artırmaya devam etmektedirler. Bu projenin ilk sinyallerini açıklanan 2012 rakamlarında görmeye başladık. Her yıl açıklanan ihraç rekortmenleri listesinde özellikle ilk 5 ve ilk 10 içinde büyük bir ağırlı olan Ordu ve Giresun firmalarının, 2012 listesinde azaldığını görmekteyiz. Ordu ve Giresunda yer alan ihracatçı firmalar ve üretici birlikleri, bir an önce borsalar öncülüğünde toplanmalı ve kenetlenmelidirler.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber ORGİAD Başkanı Kaymaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER