Orhan Cami ve Gar Meydanı açılış

Orhan Cami ve Gar Meydanı açılış töreni -Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Hamdolsun yolumuza doludizgin ve her gün şehrimize yeni bir hizmet kazandırarak devam ediyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Orhan Cami ve Gar Meydanı için açılış töreni düzenledi.
     Gar Meydanında gerçekleştirilen törende konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ramazan ayında Sakaryaya kazandırdıkları iki meydanın açılış törenini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
     2012nin kendilerinin yılı olacağını söylediklerini anımsatan Toçoğlu, Hamdolsun yolumuza doludizgin ve her gün şehrimize yeni bir hizmet kazandırarak devam ediyoruz. Şehrimizin vitrinini yeniliyoruz dedik ve bugün hem Orhan Cami Meydanını hem de Gar Meydanının açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz dedi.
     Toçoğlu, 14. yüzyılda Orhan Gazi tarafından inşa edilen ve tadilattan geçirilen Orhan Caminin çevre düzenlemesini tamamladıklarını bildirdi.
     700 yıllık tarihiyle Sakaryanın simgesi olan Orhan Camini çevresine meydan inşa ederek tarihi özelliklerini ön plana çıkardıklarını dile getiren Toçoğlu, caminin çevresini şehrin yeni bir merkezi haline getirdiklerini kaydetti.
     Toçoğlu, Gar Meydanını da Sakaryalıların hizmetine sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Şehrin giriş kapılarından biri olan Gar Meydanı, uzun bir süredir Sakaryaya yakışmayacak bir görüntü arz ediyordu. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Sakaryamızın ihtiyaçlarını göz önüne alarak yaptığımız proje sonunda böylesine güzel bir eser ortaya çıktı. Hemşehrilerimizi her gün burada huzur içinde otururken gördükçe Sakaryamıza yakışan bir meydan kazandırdığımızı düşünüyor ve ben de mutlu oluyorum. Ben şehrimize kazandırdığımız hem Orhan Cami hem de Gar Meydanlarının Sakaryamızın vitrinini değiştirdiğine ve şehrimize değer kattığına inanıyorum. Umuyorum ki siz değerli kardeşlerimizden de her iki hizmet takdir görür ve meydanlarımız şehrimiz için hayırlı olur.
     Açılış töreninin ardından tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konser verdi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Orhan Cami ve Gar Meydanı açılış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER