Orhangazide tekstil işçileri çadır kurdu

Orhangazide tekstil işçileri çadır kurdu -Bir süre önce borçları sebebiyle el değiştiren fabrikanın işsiz kalan 200 çalışanı, TEKSİFin desteğiyle çadır kurarak eylemlerini sürdürdü


BURSA (A.A) - Orhangazi ilçesinde bir süre önce borçları sebebiyle el değiştiren fabrikanın işsiz kalan 200 çalışanı, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşleri Sendikasının (TEKSİF) desteğiyle çadır kurdu.
     TEKSİF Genel Sekreteri Mustafa Burgaz, fabrika önündeki çadır eyleminde, fabrikayı alan firmayla yapılan görüşmelerde somut bir kararın alınmadığını ve işçilerin işlerine yeniden dönene kadar eylemlerinin süreceğini bildirdi.
     TEKSİF Demirtaş Şubesi Başkanı Orhan Kibar ise fabrikanın hangi isimde olacağı, kimlerin patronluk yapacağının kendilerini ilgilendirmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bizleri ilgilendiren tek şey, burada 200 vatandaşımızın işsiz kalmasıdır. Ülkemizde yaşanan bu zor ve sıkıntılı günlerde önce yıllık izine çıkarılan sonra gönderilen yazı itibarıyla fabrikanın üretiminin durdurulduğunu öğrenen işçilerimiz, mağdur duruma düşmüştür. Biz bu olanlara çözüm için bir araya geleceğiz. Bizim kişilerle, kurumlarla ve işletmelerle hiçbir sorunumuz yoktur. Bizim tek sorunumuz işçi kardeşlerimizin hak ettiğini almaları ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarıdır.
     Kibar, vardiyalı şekilde 10 gün boyunca fabrika önünde duracaklarını belirterek, İşçilerimiz işlerinin başına dönene kadar 24 saat eylemimiz sürecek. Biz buraya somut adımlar atılması için geldik. İşçi kardeşlerimizin yanlarındayız ve sonuna kadar da bu olayın peşini bırakmayacağız dedi.
     Mayısın son haftasında 200 işçi, fabrikada üretimin durduğuna ilişkin kendilerine gönderilen mektubun ardından işsiz kalmıştı.
    
     Muhabir : Orhangazi / Zafer Akpınar
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Orhangazide tekstil işçileri çadır kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER