ORKÖYden köylülere hayvan yardımı

ORKÖYden köylülere hayvan yardımı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık ve Akbaba köylerindeki vatandaşlara Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından süt sığırı verildi.
     Doğancık Köyü Muhtarı İbrahim Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyon Orman İşletme Müdürlüğünün hazırladığı ORKÖY Süt Sığırı Projesine başvuruda bulunduklarını ve Doğancık köyünden 5 çiftçiye 2şer süt sığırı yardımı yapıldığını söyledi.
     Köyün tamamına yakınının kiraz üretimiyle uğraştığını hayvancılığın ise son yıllarda bitme aşamasına geldiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     Doğancık köyünde 200 hane bulunuyor bahar ve yaz aylarında köyün gençleri meyve üretimi ile uğraşıyor. Ancak sonbahar ve kış aylarında iş olmadığından birçok arkadaşımız köyü terk etti. Ben de özellikle köydeki gençlerin hem aile bütçelerine katkı yapması hemde bir işe uğraşmaları amacıyla Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğüne süt sığırı projesinden yararlanmak için müracaatta bulundum. Ben dahil olmak üzere 5 köylüye kişi başı 13 bin lira toplamda 65 bin lira süt sığırı alınması için kredi verilerek 2şer Holstein cinsi süt sığırı aldık. Şu anda günlük 300 litre süt üretip satıyoruz bize bu imkanı sağlayan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ederim.
     Çelik, süt sığırlarını 2 yıl ödemesiz 5 yıl da taksitler halinde Ziraat Bankasına ödeyeceklerini, imkan verilmesi halinde köydeki genç ailelerin de süt sığırı projesinden faydalanmak istediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ORKÖYden köylülere hayvan yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER