Orman Bölge Müdürlüğünden orman köylüsüne kredi

Orman Bölge Müdürlüğünden orman köylüsüne kredi -Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, 60 aileye toplam 1 milyon 25 bin lira kredi imkanı sağladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylerinde yaşayanların hayvancılığa teşvik edilmesi amacıyla toplam 2 milyon 245 bin lira kredi kullandıracak.
     Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yaptığı yazılı açıklamada, ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesini sağlamak üzere ormanların içi ve bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmaya çalıştıklarını bildirdi.
     Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığınca (ORKÖY) verilen kredi ve yardım kaynaklarını, ormanlar üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması amacıyla arıcılık, besi sığırcılığı, süt koyunculuğu, güneş enerjisi gibi kredilerle köylüye aktarmaya çalıştıklarını belirten Eryiğit, şunları kaydetti:
     Teşvik bizden, gayret orman köylümüzden. Orman köylülerini kalkındırmak için Kütahyaya gönderilen ödeneğin en iyi şekilde kullandırılmasını amaçlıyoruz. Bunun için bu yıl için ekonomik nitelikli ferdi kredi projelerimiz var. 14 orman köyümüze süt sığırcılığında kullanılmak üzere 1 milyon 65 bin lira, 9 orman köyümüze süt koyunculuğunda kullanılmak üzere 1 milyon 180 bin lira, toplamda 2 milyon 245 bin lira kredi kullandırılacaktır. İki süt sığırı bedeli 12 bin lira ve sigorta, yem, ahır tadilatı faturaları, noter gibi işlemlerle 15 bin lira kredi, bir yıl ödemesiz 5 yılda her yıl bir ödeme yapma şartıyla yıllık yüzde 1,7143 faizli geri ödemesi bulunan bir kredidir. Süt koyunculuğunda ise 30 koyun 15 bin lira, bir koç 750 lira bedelle ve sigorta, yem, ahır tadilatı faturaları, noter gibi işlemlerle 20 bin lira kredi bir yıl ödemesiz, 5 yılda her yıl bir ödeme yapma şartıyla yıllık yüzde 1,7143 faizli geri ödemesi bulunmaktadır.
     Eryiğit, bu yıl toplam 2 milyon 245 bin lira kredi ödeneği ayrıldığını ve şimdiye kadar belgelerini tamamlayan 7 orman köyünde 35 haneye toplam 525 bin lira süt sığırı, 5 orman köyünde 25 haneye toplam 500 bin lira süt koyunculuğu olmak üzere toplam 1 milyon 25 bin lira kredi imkanı sağlandığını duyurdu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman Bölge Müdürlüğünden orman köylüsüne kredi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER