Orman Genel Müdürlüğü heyeti, Kütahyada

Orman Genel Müdürlüğü heyeti, Kütahyada -Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker başkanlığındaki heyet, Kütahyadaki orman sahalarında inceleme yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker başkanlığındaki heyet, Kütahyadaki orman sahalarında incelemelerde bulundu.
     Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şeker ile Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma, Fidanlık ve Tohum İşleri, Toprak Muhafaza ve Havza Islahı, Silvikültür, Orman ve Köy İlişkileri, Bilgi Sistemleri daire başkanlarından oluşan heyet, bu yıl gerçekleştirilen ağaçlandırma, silvikültür, toprak muhafaza ve havza ıslahı, fidanlık çalışmalarını yerinde inceledi.
     Arazi incelemeleri sonrası Ilıca Eğitim Merkezinde Şeker ve beraberindekilerle Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, geçen yıl üretimde 677 bin metre küp ile rekor kırıldığını, bu yıl bu miktarın 750 bin metre küpe çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi.
     Geçen yıl rekor üretimle bakımlı ormanlar, yangına dirençli ormanlarda 106 kooperatifte 10 bin 392 kişinin istihdam edilmesi, orman köylüsüne 62 milyon 708 bin 796 liralık katkı, piyasanın artan ham madde ihtiyacının karşılanması, sürdürülebilir orman yönetimi, satış geliriyle ülke ekonomisine 70 milyon liralık katkı sağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Orman alanlarının artırılması ve sürekliliği amacıyla ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarına hız verdik. Bu yıl 4 bin 505 hektar alana 8 milyon fidan dikmeyi hedefledik. Ormanlarımızın 122 bin 154 hektarlık kısmı genç ormanlardan oluşuyor. Geleceğin ormanlarını kurmak amacıyla 2012-2016 yıllarını kapsayan 5 yıllık bakım planları yaptık. Nihai hedefimiz; tüm ormanların bakımlarının yaparak bozuk, verimsiz hiçbir orman parçasının kalmamasını sağlamaktır. Bu yıl için Orman-Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğü çalışmaları kapsamında Kütahya ilinin tarihinde en yüksek miktar olan 2 milyon 250 bin lira ödenek, Orman Genel Müdürlüğünce tahsis edildi. Yapmak zor, yıkmak kolaydır. Biz zor olanı, doğru olanı seçtik. Safımız; iyinin, güzelin, doğrunun yanında olmaktır.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman Genel Müdürlüğü heyeti, Kütahyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER