Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ispartada -Bakan Eroğlu: -Bu millet hizmete susamış. Biz millete ne kadar hizmet yapsak azdır


ISPARTA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bu millet hizmete susamış. Biz millete ne kadar hizmet yapsak azdır dedi.
     Bakan Eroğlu, Süleyman Demirel Kongre Merkezinde düzenlenen 32 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Güller Diyarı Ispartada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Ispartaya karşı bir gönül bağının olduğunu belirten Eroğlu, Ispartalılara Başbakan Erdoğanın selamını getirdiğini bildirdi. Ispartanın her şeyin en güzeline layık olduğunu dile getiren Eroğlu, değeri 60 milyon lira olan yatırımların temel atma ve açılışını gerçekleştireceklerini kaydetti.
     Bakanlık olarak Türkiyede önemli projelerin altına imza attıklarını vurgulayan Eroğlu, Bizim destan yazmamız lazım. Biz büyük bir milletiz. Bizim her şeyimizle güçlü olmamız gerekir dedi.
     Türkiyeye son 10 yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, 10 yıl önce pul değerindeki Türk lirasının, bugün değer kazandığını, IMFye olan borcun büyük bir kısmının ödendiğini, hatta Türkiyenin IMFye borç verir hale geldiğini belirtti.
     Türkiyenin 2023 hedefleri arasında ekonomisi en büyük ilk 10 ülke arasına girme hedefinin yer aldığını anlatan Eroğlu, bu hedefi gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.
     Türkiyenin her bir köşesinde yatırım yapıldığını, sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığının 4 binden fazla şantiyesinin bulunduğunu söyleyen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak zamanla yarıştıklarını, yatırımların temelini atarken, açılış tarihlerini de belirlediklerini bildirdi.
     Bakanlık olarak ülke genelinde bin 215 tesis açtıklarını, bunlardan 232sini barajların oluşturduğunu belirten Eroğlu, Bu millet hizmete susamış. Biz millete ne kadar hizmet yapsak azdır. Bizim coğrafyamız stratejik bir bölgeye sahip. Hayatta kalmanın tek yolu güçlü olmaktır. O bakımdan Türkiye olarak güçlü olmaya hazırız diye konuştu.
     Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından temeli atılacak 17 tesisin müteahhidini sahneye çağırarak, projelerin tamamlanma tarihleri ile pazarlık yaptı. Müteahhitlerden söz verildiği tarihlerde projelerini tamamlamalarını isteyen Eroğlu, projesini söz verdiği tarihte tamamlamayan firmalara günlük 50 lira para cezası verileceği yönünde espri yaptı.
     Eroğlu, sahne önüne konulan butona basarak, yapımı tamamlanan 15 tesisin açılışını yaptı, 17 tesisin de temelini attı.
     Bakan Eroğlu, kongre merkezinin önünde de çam fidanı dikti, salondaki kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gül hediye etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER