Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Konyada -Eroğlu, Konyanın 100 yıllık rüyası Mavi Tünelin giriş kısmında incelemelerde bulundu (Fotoğralı-Görüntülü)


KONYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konyanın 100 yıllık rüyası Mavi Tünelin giriş kısmında incelemelerde bulundu.
     Bağbaşı Barajının su tutma törenine katılan Eroğlu, ardından Mavi Tünelin giriş bölümüne geçti.
     Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu alanın baraj nedeniyle suyla dolacağını söyledi.
     Bu barajdan 414 milyon metreküp suyun Konyaya aktarılacağını dile getiren Eroğlu, Bağbaşı, Bozkır ve Avşar Barajının sularının buradan Konya Ovasına aktarılacağını ifade etti.
     Konya Ovasında mavi kanyon var. Orayı görmenizi mutlaka tavsiye ederim diyen Eroğlu, Bu mavi kanyon... ABDye gidip de büyük kanyon görmesinler. Lütfen sevgili vatandaşlarımız, milletimiz, gelin mavi kanyonu görün. Konyada mavi kanyon var. Reklamı da yapmış olduk dedi.
     Tünelin daha önce bitirildiğini, barajda da su tutulduğunu anlatan Eroğlu, açılışın ise kısa bir süre sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını kaydetti.
     Daha sonra tünelin içine girerek incelemelerde bulunan Eroğlu, diğer protokol üyeleri ve tünelde çalışan işçilerle birlikte fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER