Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. bölge personeline bilgisayarda netcat kullanımı eğitimi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki teknik personele, bilgisayarda netcat kullanımı eğitimi verilmeye başlandı.
     Bölge Müdürü Metin Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisarın yanı sıra, Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Denizlinin sorumlulukları altında olduğunu, 5 ilden 25 teknik personelin netcat bilgisayar programı kullanımı konusunda eğitim almaları amacıyla kurs düzenlediklerini bildirdi.
     Orman bölgeleri, milli parklar gibi sorumlulukları altında bulunan alanlarla, bilgisayar ortamında projelendirme ve harita üzerindeki çalışmaların daha önce ücret karşılığı kurum dışında yaptırıldığını bildiren Kuşçu, kurs sayesinde bu işlemlerin artık kurum bünyesinde gerçekleştirileceğini ve dışarıya ödeme yapmayacaklarını hatırlattı.
     Kuşçu, Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle, Ankara Netcad firmasından teknik destek ve eğitim uzmanları Yavuz Töre ile Murat Kızılpınar tarafından verilen Netcad Temel Eğitiminde, Netcad Anamodül, Netsurf Modülü, GIS Projelendirme, Amenajman Uygulamaları ve Uzaktan Algılama Uygulamaları projelendirme konularının işlendiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER