Ormancılar tatbikatta buluştu

Ormancılar tatbikatta buluştu -Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İnegölde düzenlenen Orman Yönetim Konseyi sertifikası eğitimine, 200 ormancı tatbikata katıldı


BURSA (A.A) - Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İnegölde düzenlenen Orman Yönetim Konseyi sertifikası eğitimindeki tatbikata, 200 ormancı katıldı.
     Boğazova mevkisindeki ormanlık alanda gerçekleştirilen eğitimde, Bursa ve Yalovadan 7si kadın yaklaşık 200 ormancı yer aldı.
     "Sürdürülebilir Odun Üretimi Teknikleri ve İş Güvenliği" konulu tatbikatta, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Engür, ağaç kesim tekniği ve iş güvenliği konusunda bilgi verdi.
     Daha sonra tatbikat gerçekleştirildi.
     Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, mobilyanın başkenti İnegölde bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Tüm dünyada nüfusun her geçen gün arttığını ancak ormanların azaldığını vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     "Özellikle bu çalışmalarımıza İnegölden başlıyoruz. Bu eğitimden alınacak belge ile üretilen ormanlardaki ürünler tüm dünyada daha aranılan ürün olacaktır. Daha iyi satılacaktır. Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle bugüne kadar 2 bin ormancıya eğitimler verdik. Bu eğitimler öncelikle işçi sağlığı, iş güvenliği, ağaç kesim tekniği şeklinde devam ediyor. Sadece işçilere eğitim vermekle kalmıyoruz. Ormanları yöneten, bizzat ormanda damga yapan orman işletme müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, mühendislerimiz ve tüm teknik elemanlarımıza da o eğitimleri veriyoruz. Gayemiz, ormanları koruyup gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarabilmek. Bu belgeyi aldığımız zaman bir noktada kendimizi uluslararası normlara uygun olarak ormanlarımızı yönettiğimizin tescilini sağlamış olacağız."
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ormancılar tatbikatta buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER