ORSİAD Başkanı Ülgener:

ORSİAD Başkanı Ülgener: -Hayalet işçi kullanımı engellenirse sadece kayıt dışı ekonomi kontrol altına alınmaz aynı zamanda fiyat rekabeti de son bulur


ANKARA (A.A) - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener, hayalet işçi kullanımının engellenmesi durumunda sadece kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınmayacağını, aynı zamanda fiyat rekabetinin de son bulacağını belirtti.
     Ülgener, yaptığı yazılı açıklamada, üreticinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamakta zorlanırken, aynı zamanda merdiven altı tabir edilen tüccarlarla mücadele etmek zorunda kaldığına dikkati çekerek, bu durumun işletmelerin rekabet gücüne zarar verdiğini kaydetti.
     Kayıt dışı istihdamın ucuz fiyat politikasıyla ürün ve hizmet kalitesini de düşürdüğünü savunan Ülgener, açıklamasında şunları belirtti:
     Eğer hayalet işçi kullanımı engellenirse sadece kayıt dışı ekonomi kontrol altına alınmaz aynı zamanda fiyat rekabeti de son bulur. Bu sebepten ötürü ORSİAD olarak hayalet işçiye son projemizin kayıt dışı istihdamla mücadele için farkındalık yaratacağını düşünüyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ORSİAD Başkanı Ülgener: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER