Orta Karadenizin kan ihtiyacını Kızılay karşılayacak

Orta Karadenizin kan ihtiyacını Kızılay karşılayacak -Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Müdürlüğü, yılda 77 bin ünite kan toplayarak, bölgedeki kan ihtiyacının tamamını karşılamayı hedefliyor


SAMSUN (A.A) - Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Müdürlüğünün, yılda 77 bin ünite kan toplayarak, bölgedeki kan ihtiyacının tamamını karşılamayı hedeflediği bildirildi.
     Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının bölgedeki kan ihtiyacının karşılanmasında Samsun merkezli bir faaliyet yürüttüğünü söyledi.
     Planlanan faaliyet çerçevesinde Samsun, Tokat, Ordu, Sinopun merkez ve ilçelerindeki bütün hastanelere kan ulaştırıldığını aktaran Keskin, 79 hastaneyle protokol imzaladıklarını belirtti.
     2012 yılı içinde 60 bin ünitenin üzerinde kan toplamayı hedeflediklerini ifade eden Keskin, Ancak bölgemizin kan ihtiyacı 76 bin ile 80 bin arasında değişiyor dedi.
    
     -Hedefimiz 77 bin ünite kan-
    
     Kan ihtiyacının tamamının Türk Kızılayı tarafından karşılanmaması halinde hastaların kan bulmakta sıkıntı yaşadığını bildiren Keskin, şunları kaydetti:
     Güvenli kan ihtiyacı noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Türk Kızılayının en önemli görevi güvenli kan teminidir. İnsanlar hastasıyla uğraşırken bir yandan da kan bulmaya çalışıyor. Her türlü sıkıntı oluyor. Bunun önüne geçmek için altyapı çalışması başlattık. Ordu ve Tokata kan bağışı merkezleri açtık. Samsun il merkezinde İstiklal Caddesi üzerinde bir yeri kan bağış merkezi haline getirdik. Yine insanların bulunduğu yere gitmek için mobil kan bağışı araçları uygulaması yaptık. 2008 yılında şubemize ilk kan bağışı otobüsünü kazandırdık. Bu araç sayımızı 4e çıkardık. Bölgemizde, yeni açılan kan bağış merkezlerimiz, 4 kan bağışı otobüsümüz ve ekiplerimizle bütün kan bağışı ihtiyacını karşılamaya yönelik altyapıyı kurmuş durumdayız. Bunun için hedefimizi 77 bin ünite kan olarak koyduk. 77 bin ünitenin bölgemizin bütün kan ihtiyacı sıkıntısını gidereceğini düşünüyoruz.
     Keskin, vatandaşların yoğun olduğu alanlara kan bağışı otobüsünü gönderdiklerini belirterek, vatandaşlara kan bağışına destek vermeleri tavsiyesinde bulundu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orta Karadenizin kan ihtiyacını Kızılay karşılayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER