Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı -Vali Yılmaz: Yeni teşvik paketinin bölgemizin gelişmesi için önemli ve faydalı sonuçlar doğuracağına inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum


TOKAT (A.A) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2012 Yılı 3. Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Gaziosmanpaşa Üniversitesi Merkezi Kafeterya Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Tokat Valisi Şerif Yılmaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni teşvik paketinin ana hatlarının 5 Nisanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlattı.
     Yeni teşvik paketiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararının alındığını ve uygulama tebliğinin de Haziran ayında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Yılmaz, bir önceki teşvik paketinde 4 ayrı teşvik grubu olduğunu, bu 4 gruba dağılımın düzey 2 bölgeleri üzerinden yapıldığını belirterek, Örneğin Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan Orta Karadeniz (TR83) Bölgesinin tamamı 3. bölgede yer alırken, şimdi yeni uygulamaya konulan teşvik paketinde Samsun 3. bölgede, Amasya ve Çorum 4. bölgede, Tokat ise 5. bölgede yer almaktadır dedi.
     Yeni teşvik paketiyle sağlanan desteklere değinen Yılmaz, Cari açığın azaltılması için ithal edilen ürünlerin yurdumuzda üretiminin sağlanması, en az gelişmiş bölgelere yapılan teşviklerin artırılması, teknolojik dönüşümü sağlayacak yatırımların artırılması, bölgeler arası gelişme farklarının azaltılması gibi amaçları olan yeni teşvik sisteminde yatırımcılara KDV istisnası, vergi indirimi, işveren hissesi desteği, gelir vergisi desteği gibi önemli destekler sağlanmaktadır diye konuştu.
     Kalkınma ajanslarına teşvik paketinin uygulanmasında önemli görevler düştüğünü belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi 4 ilimizde yatırım destek ofislerimiz mevcuttur ve burada ikişer uzmanımız ve birer de destek personelimiz mevcuttur. Bu personelimiz yeni teşvik sisteminin bilgilendirme programlarında ve tanıtım çalışmalarında, teşvike konu yatırımların teşvik belgesi düzenlenmesi ile bu yatırım projelerinin izlenmesinde önemli görevler üstleneceklerdir. Bu konuda ihtiyaç olması halinde yönetim kurulumuz tarafından ilave personel görevlendirilmesi de mümkün olacaktır. Şimdi, yatırımcıların yatırım destek ofislerine müracaatlarını ve teşvik uygulaması hakkında gerekli bilgileri almalarını, yatırım kararlarını buna göre alarak bölgemizin gelişmesine katkı sağlamalarını çok önemli buluyoruz. Burada yeni teşvik paketinin bölgemizin gelişmesi için önemli ve faydalı sonuçlar doğuracağına inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.
     OKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınmanın itici gücü olduklarını ifade etti.
     Hitit Üniversitesinde kısa bir süre içerisinde proje koordinasyon merkezi kurulacağını belirten Alkan, Çorumun kalkınması için ulusal ve uluslararası projeler üreteceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER