Ortak zorunlu derslerin Final Sınavı yapıldı

Ortak zorunlu derslerin Final Sınavı yapıldı


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesinde Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Yürütülmesi Projesinin İlk Dönemi, 4 oturumda 40 bin öğrenci için yapılan final sınavı ile tamamlandı.
     Atatürk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, uzaktan öğretim yolu ile yürütülen Ortak Zorunlu Dersler (İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili) ile Hukukun Temel Kavramları dersi için 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz dönemi final sınavlarının 20 Ocak Pazar günü üniversite genelinde eş zamanlı olarak tamamlandığı belirtildi.
     Kurulduğu 2009 yılından itibaren uzaktan eğitim uygulamalarında önemli girişimlerde bulunan Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün (ATAUZEM), önemli bir uygulamayı daha başarıyla gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Final sınavları ilgili dekanlık ve müdürlüklerin denetim ve kontrolünde merkez yerleşke ile 9 ilçe yerleşkesinde toplam 39 bina ve 889 derslikte gerçekleştirildi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi için 12 bin 836, Türk Dili dersi için 11 bin 583, İngilizce dersi için 10 bin 902 ve Hukukun Temel kavramları dersi için 3 bin 931 öğrenci sınava katıldı. Yaklaşık 40 bin öğrenci için uygulanan sınavda bin 800 akademik ve 120 idari personel görev aldı. Atatürk Üniversitesi eğitim-öğretim faaliyetlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, sınav yapılan binalardaki uygulamaları yerinde denetledi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ortak zorunlu derslerin Final Sınavı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER