Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi,

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi, Ispartada düzenlenecek


ISPARTA (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi, 25-28 Mart tarihlerinde Ispartada açılacak.
     TÜBİTAKın Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 44üncüsü düzenlenecek ve Isparta, Antalya, Konya, Burdur ve Denizli illerini kapsayan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisinin Ispartada düzenlenecek olması dolayısıyla SDÜ Konukevinde toplantı düzenlendi.
     İbicioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, SDÜnün şehrine her alanda akademik liderlik yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ispartanın 34 proje ile söz konusu 5 il içerisinde proje sayısı bakımından birinci olduğunu belirten İbicioğlu, Türkiye genelinde geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen çalışma kapsamında Ispartada 477 projeden 89u ön elemelerden geçerek sergiye çağrıldı. Ispartadan 34, Antalyadan 20, Denizliden 17, Konyadan 12 ve Burdurdan 6 proje bölge sergisinde yer bulacak diye konuştu.
     Sergiye katılacak projelerin öğrencilerin özgün düşüncelerinin ürünü olduğuna dikkat çeken İbicioğlu, Projeler, öğrenciler tarafından şekillendirilmiş, öğretmenlerine danışarak ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanan projeler. Isparta bölgesinde ve diğer 11 bölgede finalist olarak belirlenen projelerin final yarışması için Ankaraya davet edilecek dedi.
     İbicioğlu, yarışmada başarılı olan öğrencilere ve danışman öğretmenlere para ödülü verileceğini, öğrencilerin YGSde bir kereye mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları dereceyle orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanabileceklerini bildirdi.
     İbicioğlu, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisinin 25-28 Mart tarihlerinde açılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER