Ortaokul öğrencilerinden ilginç bağlama tasarımı

Ortaokul öğrencilerinden ilginç bağlama tasarımı -Kırıkkalede, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin baret ve süs kabağından yaptıkları bağlamalar ilgi odağı oldu


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalenin Bahşılı ilçesinde ortaokul öğrencilerinin baret ve süs kabağı kullanarak yaptıkları bağlamalar ilgi odağı oldu.
     Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinden Mustafa Kandıralının baret, Sefa Taşın da süs kabağını kullanarak yaptığı bağlama okulda sergilenmeye başladı.
     Fen ve Teknoloji Öğretmeni İbrahim Etem Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere ses ünitesi konulu performans ödevi verdiğini belirterek, müzik aletinin yerini tutabilecek bir enstrüman tasarlamalarını istediğini söyledi.
     Öğrencilerin derste edindikleri teorik bilgileri ellerindeki imkanlarla uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Yavuz, Çok güzel tasarımlar ortaya çıktı. Özellikle Mustafa ve Sefanın yaptıkları tasarımlar çok ilginçti. Baret ve süs kabağı kullanarak yaptıkları bağlamalar, gerçek bir müzik aleti gibi ses verdi. Öğrencilerimizin becerilerini, zekalarını ortaya çıkarmak için bu tür uygulamalı çalışmaları sürekli yapıyoruz.
     Öğrencilerden Mustafa Kandıralı ise kullanılmayan bir baret ve tahtadan yaptığı bağlama gövdesine saz telleri taktığını belirterek, Perdeleri olmadığı ve akort yapılamadığı halde bir iki parça çalıyorum. Sınıfta yaptığım tasarımla birinci oldum dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Yaman
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Ortaokul öğrencilerinden ilginç bağlama tasarımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER