Oruçbeyli Göletinde balık ölümleri

Oruçbeyli Göletinde balık ölümleri -Bayburt merkeze bağlı Oruçbeyli köyü göletinde su azalması ve yaşanan balık ölümlerine karşı İl Özel İdaresi çalışma başlattı


BAYBURT (A.A) - Bayburt merkeze bağlı Oruçbeyli köyü göletinde su azalması ve yaşanan balık ölümlerine karşı İl Özel İdaresi çalışma başlattı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oruçbeyli köyü Muhtarı Bilal Yıldırımın kendilerine müracaat ederek, 1970li yıllarda yapılan Oruçbeyli Göletinde su miktarının son günlerde ciddi anlamda azaldığını ve balıkların karaya vurduğunu söylediğini belirtti.
     Bunun üzerine hemen bir ekip görevlendirdiklerini ifade eden Babacan, İl Özel İdaresine ait bir ekskavatör ile göletteki su kaybını önlemek için bir çalışma başlattık. Normalde sulamada kullanılan su, dip savaktan çıkmak suretiyle kullanılıyor. Şu anki su seviyesi dip savağın da altına düşmüş durumda. Bu, kullanımdan kaynaklanan bir sıkıntı olmadığını gösteriyor dedi.
     Oruçbeyli Göleti zeminiyle ilgili bir sıkıntı olup olmadığının teknik ekip tarafından tespit edileceğini kaydeden Babacan, Hemen ciddi anlamda bir onarım çalışması başlatacağız. Yapacağımız çalışmaların sonucunda hem doğayı ve doğal yaşamı korumuş olacağız hem de muhtarımız ve köylülerimizin beyan ettikleri 10 ton civarında aynalı sazan balığımızın zayi olmasını engellemiş olacağız diye konuştu.
     Muhtar Yıldırım ise gölette su kaybının çok olmasından dolayı balıkların öldüğünü savunarak, Balık ölümleri çok, kaybımız çok. Suyumuz hiç yok, İl Özel İdaremiz buna çare bulmak üzere, inşallah balıklarımızı kurtaracağız dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Oruçbeyli Göletinde balık ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER