Osmaniyede Kuranın anlamıyla buluşmak konferansı

Osmaniyede Kuranın anlamıyla buluşmak konferansı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇEV-DER), tarafından Kuranın anlamıyla buluşmak konulu konferans düzenledi.
     İlahiyatçı-Eğitimci Hasan Tahsin Feyizli, konuşmacı olarak katıldığı Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezindeki konferansta, Kuran-ı Kerimi anlamanın önemini anlattı.
     Feyizli, Kuran ile aydınlanma devrinin başladığını belirterek, şöyle devam etti:
     Kuranın içinde bizlere ışık olacak levhaları, mesajları iletmek üzere buraya geldim. Kitabımız inişinde ve içindeki ayetlerden şüphe duyulmayan, takva yolunu tutmak, Allahın emrine göre yaşamak isteyenlere doğru yolu gösteren ilahi bir kitaptır. Kuran ışından kendinize bakıp durumumuzu görmek zorundayız. Kendimizi Kuran da bulmamız önemlidir. Unutmayalım ki, her halükarda kabir azabı vardır. Bu muhakkaktır. Yok diyenler kendi kendilerine Kuran üstünden şöhret kahramanlığı yapmasın. Kuran bizlere duyarlı olmayı öğretiyor.
     Tarihte aydınlanma devrinin Kuranla başladığını ifade eden Feyizli, Kuran anlamıyla yaşayan toplumu medeni toplum yapmıştır. İslamsız her devir cahiliye devridir. Kuransız her hayat cahiliye hayatıdır. İnsanları karanlıktan aydınlığa Kuran çıkarır dedi.
     Feyizli, konferansın devamında Kuran-ı anlayarak yaşama konusunda bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede Kuranın anlamıyla buluşmak konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER