Osmaniyede anaç koyun ve keçi destekleme

Osmaniyede anaç koyun ve keçi destekleme ödemesi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede 2011 yılına ait anaç koyun ve keçi destekleme ödemesinin yapıldığı bildirildi.
     Osmaniye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen, 2011 yılı anaç koyun ve keçi desteklemesinin yetiştiricilerin hesabına yatırıldığını, 813 koyun ve keçi yetiştiricisine 1 milyon 515 bin TL ödeme yapıldığını söyledi.
     Üreticiye, hayvan başına 15 TL ödendiğini anlatan Saygılı, şunları kaydetti:
     Birliğimiz aracılığıyla koyun ve keçi yetiştiricisi 813 kişiye toplam 1 milyon 515 bin TLlik ödeme yapıldı. Bugüne kadar 101 bin damızlık koyun ve keçiyi küpeleyerek, Koyun Keçi Bilgi Sistemine kayıt yaptık. İlimizdeki hayvan yetiştiricilerini birliğimize kaydederek, bakanlık desteklemelerinden faydalanmalarını sağlıyoruz. Üreticilerimiz desteklemelerden oldukça memnun. Bilindiği gibi hayvancılık sektörü çok dinamik bir sektördür. Hayvancılığın desteklenmesi, teşvik edilmesi bakımından da önemli.
     Saygılı, Osmaniyeli üreticilerin 6 bin 300 ivesi koyun ırkı ile küçükbaş hayvancılık sektörü için önemli bir proje olan Halk Elinde Islah Projesine katıldığını belirterek, Bu projeyi birlik olarak biz yürüteceğiz. Proje sayesinde yetiştiriciler süt verimi ve kuzu verimi daha yüksek hayvanlara sahip olacak. Projeye katılan yetiştiricilere ilk yıl anaçlar için 35 TL ikinci yıl ise hem anaçlara hem de kuzulara destekleme ödemesi yapılacak dedi.
     Saygılı, 2012 yılı anaç koyun ve keçi desteklemesinin 18 TL olarak açıklandığını belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede anaç koyun ve keçi destekleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER