Osmaniyede avukatlara saldırıya kınama

Osmaniyede avukatlara saldırıya kınama -Çağatay Hukukçular Derneği, son 6 ayda baroya kayıtlı 3 avukata yapılan saldırıları kınandı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Çağatay Hukukçular Derneği, son 6 ayda baroya kayıtlı 3 avukata yapılan saldırıları kınandı.
     Dernek Başkanı Efdal Güloğlu, dernek binasında düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, Osmaniye Barosuna kayıtlı 3 avukata son altı ayda yapılan hakaret ve darp eylemlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
     Avukatlara yönelik saldırıların devlete ve yargının kendisine yapılan saldırı olduğunu savunan Güloğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin de bir gün mutlaka avukata ihtiyacı olabileceğini hatırlattı.
     Son zamanlarda avukatlara saldırıların arttığını ve bunların yargıya intikal ettiğini ifade eden Güloğlu, şöyle devam etti:
     Son aylarda ilimizde avukatlara yönelik çirkin ve kabul edilemez saldırılar yapılıyor. Meslektaşımıza, yürüttükleri mesleki faaliyetlerinden dolayı farklı şahıslar tarafından bürolarında gerçekleştirilen, hakaret ve darp içeren eylemleri şiddetle kınıyoruz. Bu olaylar, hukuk dışı ve meslektaşlarımızın görevini yapmayı engellemek amacıyla gerçekleştirilen eylemlerdir. Ülkemizde avukatların görevlerinin yapmasının engellenmesi, yargısal kamu hizmetinin sınırlandırılması maksadına yönelik bu çeşit hukuk dışı fiiller artış eğilimindedir. Bu tür saldırıları, özünde hukuk devletine ve yargının kendisine yapılan saldırı olarak kabul ettiğimizi ifade etmek isteriz.
     Güloğlu, saldırıya uğrayan meslektaşına geçmiş olsun temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Osmaniyede avukatlara saldırıya kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER