Osmaniyede Çağatay Hukukçular Derneği açıldı

Osmaniyede Çağatay Hukukçular Derneği açıldı -Adalet Bakanı Yardımcısı Kaynak: Türkiye bir yandan kalkınma hamlesi içerisindeyken bir yandan da insan hakları, özgürlükler ve tam demokrasi için gayret sarf ediyor (Fot


OSMANİYE (A.A) - Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye bir yandan kalkınma hamlesi içerisindeyken bir yandan da insan hakları, özgürlükler ve tam demokrasi için gayret sarf ediyor dedi.
     Kaynak, Osmaniyede Çağatay Hukukçular Derneğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyenin çok hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirtti.
     Son 10 yıldır Türkiyenin muasır medeniyet seviyesini geçmek için büyük bir uğraş verdiğini ifade eden Kaynak, şunları kaydetti:
     Türkiye bir yandan kalkınma hamlesi içerisindeyken bir yandan da insan hakları, özgürlükler ve tam demokrasi için gayret sarf ediyor. Bunun motor görevini de hukukçular ve Adalet Bakanlığı yapıyor. Bir yandan Avrupa Birliğine uyum sürecinde mevzuatın değiştirilmesi bir yandan da yargı mensuplarının imkanlarının artırılması için çalışılıyor. Bu sürecin önemli bir parçası avukatlar. Çağatay Hukukçular Derneğinin, Türkiyenin çağdaşlaşma, demokratikleşme ve özgürleşme yolundaki önemli çalışmalara zemin teşkil etmesini temenni ediyorum.
     Vali Celalettin Cerrah ise derneğin yapacağı faaliyetlerle, adalet, demokratikleşme ve özgürlükler yolunda atılan adımlara katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.
     Açılışa Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin ve çok sayıda avukat katıldı.
     (ÜMT-TUT-KUT-İSA)
<< Önceki Haber Osmaniyede Çağatay Hukukçular Derneği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER