Osmaniyede gıda denetimleri

Osmaniyede gıda denetimleri


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, yaklaşan ramazan dolayısıyla gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontrollerin sıklaştırıldığı bildirildi.
     İl Müdürü İbrahim Sağlam AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniyedeki 2 bin 626 işletmeyi 3 veteriner hekim, 10 mühendis ve 1 çevre sağlık teknisyeniyle denetleyeceklerini söyledi.
     Amaçlarının gıdaların tüketiciye sunulduğu aşamaya kadar gerekli denetimlerini yapıp, vatandaşların AB standartlarında sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak olduğunu anlatan Sağlam, Yıllık Denetim ve Kontrol Planı kapsamında Tarladan sofraya gıda güvenliği sloganıyla sürdürdükleri çalışmaları yaklaşan ramazan dolayısıyla arttırdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Halk sağlığı, gıdaların sağlık standartlarına uygunluğuyla sağlanabilir. Bu bilinçle personellerimiz ilimizdeki gıda sektörlerindeki denetimlerini sürdürmektedir. Tarladan sofraya gıda güvenliği sloganıyla devam eden çalışmalarımıza yaklaşan ramazan dolayısıyla hız verdik. Gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemeyle yemlerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarını kontrol ederek denetiliyoruz.
     Sağlam, Osmaniyede 447 adet gıda üretim, bin 393 adet satış, 780 adet toplu tüketim ve 6 adet ihracat işletmesi olmak üzere toplam 2 bin 626 adet işletme bulunduğunu belirterek, Alo 174 telefonuna gelen veya dilekçe ile yapılan şikayetler üzerine de denetimler gerçekleştirildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER