Osmaniyede hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi

Osmaniyede hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede anaç manda, buzağı ve besilik erkek sığır desteklemesi için başvuruların devam ettiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yazılı açıklamasında, suni tohumlama sonucu doğan her buzağı için 75 TL ödeme yapılacağını belirtti.
     Desteklemedeki amacın hayvancılığın gelişmesini sağlamak olduğunu ifade eden Sağlam, desteklemeler için başvuruların sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Başvurular, 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitiminde sona ereceğinden yararlanmak isteyenlerin gerekli işlemleri süre dolmadan yaptırmaları ve bağlı bulundukları il veya ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine bizzat dilekçeyle başvuruda bulunmaları gerekiyor. 2012 yılında yetiştiricilerimize suni tohumlama sonucu doğan her buzağısı için 75 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.
     Sağlam, suni tohumlamayla doğan buzağı desteklemesinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin dişi buzağılarına Brusella S-19 aşısı yaptırmak zorunda olduğunu hatırlatarak, 2012 yılında ruhsatlı kesimhanelere kesilen besilik erkek sığırlar için destekleme almak isteyenlerin de 28 Mart 2013 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER