Osmaniyede iki din görevlisine darp iddiası

Osmaniyede iki din görevlisine darp iddiası -Bir cami imamının sabah namazı için görevli olduğu camiye giderken kimliği belirsiz kişilerce darbedildiği, başka bir cami imamının ise cenaze yakınlarının saldırısına uğradığı belirtildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede bir cami imamının sabah namazı için görevli olduğu camiye giderken kimliği belirsiz kişilerce darbedildiği, başka bir cami imamının ise cenaze yakınlarının saldırısına uğradığı belirtildi.
     Mevlana Mahallesindeki Veysel Karani Camisi İmamı Nadir Sarıcan, sabah namazını kıldırmak için camiye giderken henüz belirlenemeyen bir nedenle kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Sarıcanı darbeden kişiler olay yerinden kaçtı.
     Öte yandan Gebeli Mahallesindeki Bediüzzaman Camisi İmamı Ebubekir Oğuz ile bir cenazenin yakınları arasında namazla ilgili tartışma yaşandığı öğrenildi. Tartışmanın ardından kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin, Oğuza saldırıda bulunduğu belirtildi.
     İki din görevlisine yapılan saldırıya ilişkin, polis ekiplerince gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Diyanet-Sen Osmaniye Şube Başkanı Adnan Yiğit, konuyla ilgili Cumhuriyet Meydanında yaptığı basın açıklamasında, Veysel Karani Camisi İmamı Nadir Sarıcan ve Bediüzzaman Camisi İmamı Ebubekir Oğuza karşı saldırıları kınadıklarını belirtti.
     Yiğit, şöyle konuştu:
     İmam kardeşlerimize karşı yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve benzeri çirkin olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Biz, din görevlileri Allahın ve onun peygamberinin temsilcileriyiz. Bu nedenle bir din görevlisine yapılan saygısızlık aynı zamanda Yüce Allaha, onun dinine ve peygamberine de yapılmış sayılır. İmamların dinimiz İslamı insanlara anlatmak ve onları mukaddes yola sevk etmek gibi görevleri var. Bu görevi yaparken saldırıyı hak etmiyoruz.
     Veysel Karani Camisi İmamı Sarıcan ile Bediüzzaman Camisi İmamı Oğuz da kendilerine destek veren sendika üyelerine teşekkür etti.
     Basın açıklamasında Memur-Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, Sağlık-Sen İl Başkanı Muhittin Çenet ve sendika üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Osmaniyede iki din görevlisine darp iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER