Osmaniyede Uygulamalı Girişimcilik Kursu

Osmaniyede Uygulamalı Girişimcilik Kursu


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Girişimciler ve Meslek Edindirme Derneği (OGİMED) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursu başladı.
     Dernek Başkanı Ayşe Şişman, Adnan Menderes Mahallesindeki kurs açılışında, amaçlarının iş kurmak isteyen girişimcilere öncülük etmek olduğunu söyledi.
     Eğitimin 30 kursiyerin katılımıyla toplam 60 saat süreceğini, kurs sonunda ise kursiyerlere sertifika verileceğini belirten Şişman, En büyük temennimiz, kursiyerlerimizin eğitim sonunda başarılı olabilecekleri bir iş kurmaları. Derneğimizin açtığı kurslar sayesinde iş yeri açanları görmek bizleri gururlandırıyor. Bugüne kadar İŞ-KUR ile birlikte istihdam garantili kaynakçılık, temel metal şekillendirme, mobilya üretim teknikleri ve konfeksiyon eğitimleri düzenledik. Bu eğitimlerimize 80 kişi katıldı. Bunlardan şu ana kadar 45 tanesi istihdam edildi dedi.
     Eğitmen Bülent Yüce de, programın pazarlama, üretim, yönetim, organizasyon ve finansman olmak üzere 4 konu başlığı altında uygulanacağını söyledi.
     Girişimcilikte, pazar ve finansal araştırma, müşteri bilinci ve rekabet analizinin büyük önem taşıdığını anlatan Yüce, İşiyle ilgili gerekli donanıma sahip olan bir insan, başarıyı yakalayacak demektir. Bu aşamadan sonra zaten, KOSGEB de girişimciyi desteklemeye hazır. Özellikle Adana ve Osmaniyede KOSGEB çok sayıda girişimciyi iş sahibi yaparak istihdam yaratmıştır. Yani bu destek altı boş bir destek değildir. Birçok yatırımda işletme sahipleri gerekli araştırmaları yapmadan yatırıma giriştikleri için başarısız oluyorlar. Türkiyedeki KOBİlerin yüzde 80i maalesef ilk beş yıl içerisinde kapanıyor diye konuştu.
     KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker ise, Osmaniyede 1,5 yılda bine yakın kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini, bu eğitimlerin sonunda 100e yakın insana işyeri kurduklarını ifade etti.
     (ÜMT-TUT-KUT-ZHL)
<< Önceki Haber Osmaniyede Uygulamalı Girişimcilik Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER