Osmaniyedeki uygulamalı girişimcilik kursu sona erdi

Osmaniyedeki uygulamalı girişimcilik kursu sona erdi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Girişimciler ve Meslek Edindirme Derneği (OGİMED) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursu sona erdi.
     KOSGEB Osmaniye İl Müdürü Danyel Peker, sertifika dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, eğitim sonrası işyeri açmayı planlayan kursiyerleri zor bir sürecin beklediğini söyledi.
     Peker, başarılı girişimcilerin hayat standartlarının her geçen gün yükseldiğini, işyerinin devamlılığının önemli olduğunu ifade etti.
     Girişimciliğin, kalkınmanın motoru olduğunu belirten Peker, şöyle devam etti:
     İşyeri açmak, girişimciliğin sadece ön sözü. İşyeri açılmasından daha önemli olan devam ettirilmesidir. Girişimci olmak, kendi işyerinin sahibi olmak, bir takım zorlukları da beraberinde getirir. Yaşanan zorluk başarıyla atlatılırsa beraberinde ekonomik refah da getirecek. İşyerlerinde pazar araştırması, üretim ve yönetim planlaması gibi konular daha da önemli hale geliyor. İnsanların sizin işletmenizi tercih etme gibi zorunluluğu yok. Yaptığınız işte farklılık ortaya koyarsanız başarılı olursunuz. Bir kuaförün tek kullanımlık havlu kullanması bile müşteri potansiyelini arttırabilecek bir farklılık olabilir. Faklılığı, müşteriye yansıtamadığınızda, dünyanın en iyi ürününü de yapsanız bir önem arz etmeyecek.
     Peker, Osmaniyede 1,5 yılda bine yakın kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini, bu eğitimlerin sonunda 100e yakın insana işyeri kurduklarını belirtti.
     OGİMED Başkanı Ayşe Şişman ise 30 kursiyerin katıldığı eğitimin, 60 saat sürdüğünü söyledi.
     Şişman, kursiyerlere pazarlama, üretim, yönetim, organizasyon ve finansman konularında eğitim verildiğini, işiyle ilgili gerekli donanıma sahip olanların başarıyı yakalayacağına inandığını belirtti.
     Eğitim hakkında görüşlerini bildiren kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Tuğba Temir
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyedeki uygulamalı girişimcilik kursu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER