Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şahin: -Kadınlar her zaman üretime ortak olmalıdır


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Şahin, kadınların dövülen, ezilen veya hor görülen olmaması gerektiğini belirterek, Kadınlar her zaman üretime ortak olmalıdır dedi.
     Şahin, Kadirli Ağaç İşleri Sanayi Fabrikasını (KAİS) ziyaretinde, İş Kur desteği ile açılan CNC ve Mobilya Operatörlüğü kursuna katılan kursiyerlerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
     Türkiye genelinde ilklerin yaşandığını ve bunlardan birisinin ise kadınlara yönelik kurslar olduğuna dikkati çeken Şahin, yaptığı konuşmada, kadınların da alın teri ile para kazanmasına yönelik hazırlanan projelere İş-Kur olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.
     Batı toplumlarında kadınların, erkeklerin yaptığı her işi yapabildiğine değinen Şahin, şöyle konuştu:
     Üreten insan her zaman kazanır. Helalinden alın teri para kazanmanın Allah katında değeri büyük. Alın teri ile kazanılan 50 lira başka şekilde kazanılan 500 TLden daha değerli. Düzenlendiğimiz kursa katılan bayanların çok olması, bizleri mutlu etti. Bu işin sadece erkekler tarafından yapılmadığını görüyoruz. İnsan yeter ki inansın, başaramayacağı iş yoktur. Kadın, dövülen, ezilen veya hor görülen olmamalıdır. Kadınlar her zaman üretime ortak olmalıdır. Bayan veya erkek fark etmez, meslek sahibi olalım. İnşallah kadınlar olarak güzel çalışmalara imza atacağınıza inanıyorum. Unutmayın ki hiçbir iş emeksiz olmaz. Alın teri ile yapılan işin kötüsü yoktur. Ülkemize, milletimize ve ailemize katkıda bulunalım. Osmaniye İş-Kur olarak çalışan insanın ve güzel proje hazırlayanların her zaman yanındayız. Biz öncelikle piyasanın bizden beklentilerini belirlemeye çalışıyoruz. O yüzden meslek edindirme kurslarını piyasanın talepleri doğrultusunda yapacağız.
     Kadirli Ağaç İşleri Sanayi (KAİS) İşletme Müdürü Veysel Tüysüz ise ziyaretinden dolayı Osmaniye İŞ-Kur Müdürü Abdulkadir Şahin ve beraberindekilere teşekkür ederek, mobilya ustalığının bir erkek mesleği olarak bilinmesine rağmen düzenledikleri kursa, bayan kursiyerlerin yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
     Tüysüz, daha önceleri İş-Kur ve KOSGEB işbirliği ile çeşitli kurslar düzenlediklerini hatırlatarak, istihdama yönelik kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla açtıkları CNC ve mobilya operatörlüğü kursuna katılan 25 kişiden 21 tanesinin bayan olduğunu ve bu tür kursların devam edeceğini kaydetti.
     Ziyaret sonunda, KAİS İşletme Müdürü Tüysüz, slayt eşliğinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER