Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ceren:

Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ceren: Meydana gelen olaylarla ilgili yapılan mukayese tablosu ile aydınlatılan olay sayısı göz önüne alındığında, diğer iller arasında müdürlüğümüz ilk sıralarda yer almaktadır


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, meydana gelen olaylarla ilgili yapılan mukayese tablosu ile aydınlatılan olay sayısı göz önüne alındığında, diğer iller arasında Osmaniye Emniyet Müdürlüğünün ilk sıralarda yer aldığını bildirdi.
     Ceren, yaptığı yazılı açıklamada, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünün, Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun ve insan haklarını koruma amacıyla olay yeri inceleme hizmetlerini yürüttüklerini belirtti.
     Olay yerinde bulunabilecek parmak izi, kan, kıl, tükürük, sigara izmariti, ayakkabı izi, kesici-delici alet izleri, tabanca, kovan, kumaş lifi ve yazı örnekleri gibi maddi delillerin yargılama safhasında birer dilsiz tanık olarak kabul görüldüğünü ifade eden Ceren, şunları kaydetti:
     Her temas bir iz bırakır prensibi, delilden suçluyu tespit etmeye yönelik çalışmaların temelini teşkil ediyor. Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğümüz, yaptıkları çalışmalar neticesinde çok sayıda parmak izi, avuç izi, biyolojik, balistik ve alet izi delilleri elde ediliyor. Laboratuvar ve Otomatik Parmak İzi Teşhis Sisteminde yapılan çalışmalarda çok sayıda olayın faili belirleniyor. 2012 yılında 155 olay parmak ve avuç izinden, 20 olayı ise kriminal bulgulardan aydınlattık. 3 olay DNA, 7 olay balistik, 2 olay kimyasal ve 8 olay ise ayakkabı ve benzeri izlerden çözüldü. Ayrıca ilimizde ve ülke genelinde 20 ilde kullanılan eşkal tespit programı ile müştekilerin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda bilgisayarda çizilen robot resim ile 7 faili meçhul olay aydınlatıldı. Meydana gelen olaylarla ilgili yapılan mukayese tablosu ile aydınlatılan olay sayısı göz önüne alındığında, diğer iller arasında müdürlüğümüz ilk sıralarda yer almaktadır.
     Ceren, vatandaşların bir olayın mağduru olduklarında, olay yerinin bütünlüğünün korunması adına, olay yerinde hiçbir şeyin yerini değiştirmeden ve bir yere dokunmadan 155 polis imdat hattını arayarak haber vermelerini istedi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ceren: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER