Osmaniye Valisi Cerrah:

Osmaniye Valisi Cerrah: Kadın Konuk Evi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ocak ayında tamamlanacak


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kadın Konuk Evi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezinin ocak ayında tamamlanacağını bildirdi.
     Cerrah, Kadın Konuk Evi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi inşaatında denetlemelerde bulunarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahinden bilgi aldı.
     Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Cerrah, şunları kaydetti.
     Kadın Konuk Evi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ocak ayında tamamlanacak. Kadın Konuk Evimizde 17 tanesi kadınların, 6 tanesi de çocukların kalacağı odalar bulunuyor. Burada 40 hanım misafir edilebilecek, gerektiğinde 80 hanım da kalabilecek. Ayrıca Kadın Konuk evinde hanımlar için meslek edindirme kursları açılacak ve spor salonları da bulunacak.
     Sosyal devlet anlayışı ile şiddete maruz kalmış kadın ve çocukları korumanın görevleri olduğunu söyleyen Cerrah, şöyle devam etti:
     Hiçbir hanımın ve çocuğun şiddete maruz kalmasını istemiyoruz. Ama ne yazık ki aile içi şiddet mağduru hanımlar ve çocuklar var. Bizim görevimiz onlara devletin şefkatli kucağını açmak ve rahat edebilecekleri, huzur içinde barınabilecekleri bir konuk evi sağlamak. Diliyorum ki, hiçbir hanım ve çocuk şiddete maruz kalmasın ve Kadın konuk evi hep boş kalsın.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniye Valisi Cerrah: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER