Osmanlıda Aile Hayatı Konferansı

Osmanlıda Aile Hayatı Konferansı -Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu: Şimdiki diziler tamamen olmayan bir harem hayatına kilitlenmiş. Öyle bir harem hayatı var mıydı- Vardı ama Roma sarayında


AKSARAY (A.A) - Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlıyı anlatan dizilerin tamamen olmayan bir harem hayatına kilitlendiğini belirterek, Öyle bir harem hayatı var mıydı- Vardı ama Roma sarayında dedi.
     Bahadıroğlu, Belediye tarafından Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen Osmanlıda Aile Hayatı konulu konferansta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bir televizyon kanalında yayınlanan dizi filmi eleştirmesiyle başlayan tartışmalara değinerek, tarihi dizi adı altında yayınlanan filmin izlenilmesi ile insanların sadece zaman kaybı yaşayacağını söyledi.
     Elimizde olan zamanı çocuklarımıza, ailemize, milletimize daha faydalı bir şekilde geçiremez miyiz diye soran Bahadıroğlu, Olmayan hayatları seyretmek yerine iki saat ayırarak ailede sohbeti muhabbeti yeniden inşa edemez miyiz. Osmanlılar çocukları sohbetle yetiştirirlerdi. Dayatarak, emrederek değil. Bizim çocuklarımız Fuzuliden, Kanuniden bir iki beyit bilmeli, İstiklal Marşını bilmeli dedi.
     Günümüzde Osmanlıdan malzeme devşirilmeye başlandığını kaydeden Bahadıroğlu, şöyle devam etti:
     Kanuni Sultan Süleymana yaptığımızı Cumhuriyeti kuranlara yapsak, diyelim Atatürke diyelim Fethi Okyara Karabekire, İsmet Paşaya özel hayatlarına yatak odalarına kamera soksak, incinmez misiniz- Adamın özel hayatı demez misiniz. O zaman Kanuni kimin adamı, kimin padişahı- Babasından devraldığı Osmanlı Coğrafyasını 20 Türkiye büyüklüğüne çıkaran bu insanı üstelik de seferde vefat ettiği için alimlerin hükmen şehit dedikleri bu insana iftira atmaya utanmazlar mı. Başbakanın feryat etmesi az bile. Film olarak seyrederseniz sadece zaman kaybı günahı olur. Ama ordaki iftiraları tarih olarak kabullenirseniz çok açık ifade ediyorum. İftiraya iştirakten dolayı iftira günahı da alırsınız. Çünkü baştan sona iftiradır. Şimdiki diziler tamamen olmayan bir harem hayatına kilitlenmiş. Öyle bir harem hayatı var mıydı- Vardı ama Roma sarayında. Bu kötü örneklerden çocuklarımızı korumak ailenin görevi değil mi-
     Mekkeye ilk kez su getirenin Hürrem Sultan, Arafata ilk suyu getirenin de Hürrem Sultannın kızı Mihrimah Sultan olduğunu ifade eden Bahadıroğlu, Hürrem Sultanın Mekkede, Medinede Kuduste 3er üniversitesi var. Kuranda adı geçen üç şehirde. Bir kadın daha çıkardılar gözde diye, nerede yazıyor bu. Kanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultannın ölümünden sonra Gülfem Sultan diye bir eşi oldu ondan sonrasına dönüp bakmadı dedi.
     Konferans sonunda Belediye Başkanı Nevzat Palta Bahadıroğluna teşekkür ederek, plaket verdi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Osmanlıda Aile Hayatı Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER