Otistikler Yaşamla Bütünleşme Kampı

Otistikler Yaşamla Bütünleşme Kampı -Muğlada başlayan kampa katılan otistik bireyler için müzik ve resim atölyesi düzenlendi -Otistikler Derneği Koordinatörü İsmanur: -Kampın amacı, otistik bireylerin yaşam becerilerini gelişti


MUĞLA (A.A) - Otistikler Derneği tarafından düzenlenen, Otistikler Yaşamla Bütünleşme Kampı Muğlada başladı.
     Ula ilçesinin Akçapınar köyündeki iki katlı bir köy evinde başlayan kampa katılan otistik bireyler için müzik ve resim atölyesi düzenlendi. Atölyeye katılan 3 otistik birey, gönüllüler ve uzman eğitmenler eşliğinde vurmalı müzik aletlerini kullandılar ve resim yaptılar.
     Atölyeye katılan 18 yaşındaki Ulaş Cumhur Akça, kampa 2 yıldır katıldığını anlatarak, Kampta eğleniyoruz ve atölye çalışmalarına katılıyoruz. Etkinliklerden arta kalan zamanlarda ise denize gidiyoruz dedi.
     Otistikler Derneği Koordinatörü Burak İsmanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa 6 yaş üzerindeki otistik bireylerin katılabildiğini bildirdi. 6 dönem sürecek kampa her dönemde en fazla 6 otistik bireyin katılabildiğine değinen İsmanur, Kampta biri yabancı 7 gönüllü çalışıyor. Kampta, farklı atölye çalışmaları, sportif etkinlikler ve çevre gezileri düzenliyoruz. Kampa katılan otistik bireyler, köy evinin bahçesindeki meyveleri topluyor. Toprakla uğraşıyor. Kamplarımız, otizme ilgi duyan herkese açık diye konuştu.
     İsmanur, kampın amacının otistik bireylerin yaşam becerilerini geliştirmek olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kamp 16 yıldır sürüyor. Akçapınardaki köy evinde ise 3 yıldır yapılıyor. Aileler kampların çocuklarının bağımsız yaşama adımı yönünde ciddi katkı sağladığına inanıyorlar. Türkiyede yüz binlerce otistik birey var. Ayrıca, bu bireylerin sayısının tespitine yönelik bir ciddi çalışma yok. Dernek olarak kampların yaygınlaştırılması için maddi desteğe ihtiyacımız var. Konuya ilgi duyan insanları, kamplarımızda gönüllü olmaya davet ediyoruz.
     Kampta görev yapan İtalyan Psikolog Elena Iori, Türkiyede yaşayan otistik bireylerin yaşamlarını merak ettiği için kampa katıldığını söyledi. Otistik bireyler üzerinde bir çalışma yaptığına değinen Iori, Kampta, bir otistik çocuğa 2 gönüllünün düşmesi beni sevindirdi. İtalyada benim çalıştığım yerde 10 çocukla 3 gönüllü ilgileniyoruz dedi.
     Gönüllülerden Barış Can Bakal, günün 24 saatini otistik çocuklarla geçirdiğini anlattı. Bakal, otistik bireylerle zaman geçirmenin, farklı bir dünyanın kapılarını açtığını vurguladı.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Otistikler Yaşamla Bütünleşme Kampı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER