Otobüste okul öncesi eğitim hizmeti

Otobüste okul öncesi eğitim hizmeti -Burhaniyede bir otobüsün düzenlenmesiyle oluşturulan, bir müdür ve iki öğretmenle 3 yıldır hizmet veren mobil ana sınıfında, anaokuluna gidemeyen çocuklar, yaşadıkları mahallelerde eğitim alıyor


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede eski bir otobüsün düzenlenmesiyle oluşturulan, bir müdür ve iki öğretmenle 3 yıldır hizmet veren mobil ana sınıfında, anaokuluna gidemeyen çocuklar, yaşadıkları mahallelerde eğitim alıyor
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Okul öncesi eğitimde yüzde 100 başarı hedefiyle Burhaniye Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eski bir yolcu otobüsü, yapılan tadilatla 3 yıl önce mobil ana sınıfına dönüştürüldü.
     İçinde bir sınıf ile tuvalet ve mutfak gibi bölümlerin bulunduğu mobil ana sınıfı, ilçenin Cumhuriyet ve Bahçelievler mahallelerinde hizmet veriyor. Burhaniye Avni Özpolat İlkokulu bünyesinde oluşturulan mobil ana sınıfında bir müdür ve iki öğretmen görev yapıyor.
     Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, yaptığı açıklamada, ilçelerinde çeşitli nedenlerle anaokuluna gidemeyen çocukların okul öncesi eğitimi almalarını sağlamak, bu konuda yüzde 100 başarılı olmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.
     Yapılan çalışmalar kapsamında bir otobüsü gezici anaokuluna dönüştürdüklerini belirten Uslanmaz, şöyle konuştu:
     Bir okulda bulunan unsurları otobüsün içine yerleştirdik. Bu otobüste sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki sınıf değişik yerlerde görev yapıyorlar. Çocuklarımız okul öncesi eğitime hazırlanıyorlar. Bundan son derece mutlular. Buraya önce, talep olur mu diye düşünüyorduk ama şu anda neredeyse özel anaokullarından buraya öğrenciler geliyor. Türkiyede bu uygulamanın örnekleri var ancak il merkezlerinde yaygın.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç ise mobil okulun iki ayrı mahalleye hitap ettiğini dile getirerek, Anaokuluna gidemeyen öğrencilerimiz bu otobüste eğitim, öğretim görüyorlar. Velilerimiz de bu projeden çok memnun. Öğrencilerimiz zaten memnun dedi.
     Mobil anaokulunun öğretmenlerinden Özlem Karaoğuz, diğer ana sınıflarından hiçbir farklarının bulunmadığını ifade ederek, Aynı şekilde okul öncesi eğitim müfredatına ve programına uygun olarak eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu faaliyetten çok memnunlar. Gayet mutlu bir şekilde gelip gidiyorlar diye konuştu.
     Veliler de uygulamanın çok faydalı ve sevindirici olduğunu vurgulayarak, Çocuklarımız burada eğleniyor, öğreniyorlar. İyi ki böyle bir proje gerçekleştirilmiş. Eğitim öğretim yönünden normal anaokulundaki gibi burada da eğitim alıyorlar. Eğitim düzeyleri aynı. Bu bakımdan kaymakamımıza teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Otobüste okul öncesi eğitim hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER