ÖTV artışları

ÖTV artışları -Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı: -Bütçe açığı, bu gidişle vatandaşın cebini daha çok yakacak gibi gözüküyor


MALATYA (A.A) - Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki artışı eleştirdi.
     Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bütçenin bu sene dikiş tutmayacağının anlaşılması üzerine ek kaynak arayışına giren hükümet, hesapsız yapılan harcamaların ve yanlış uygulamaların cezasını vatandaşa kesti denildi.
     Maliye Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldığı hatırlatılan açıklamada, ÖTV artışları neticesinde, akaryakıtta litre başına 30 kuruş vergi zammı yapıldığı, ayrıca tapu harçlarına da zam getirildiği ifade edildi.
     Zamlarla vatandaşların sırtlarına yeni yükler yüklenmiş olduğu kaydedilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin tasarruf açığı ve cari açık ile beraber 3 temel açığından biri olan bütçe açığı, bu gidişle vatandaşın cebini daha çok yakacak gibi gözüküyor değerlendirmesinde bulunuldu.
     Uzmanların doğalgaz ve elektriğe de zam yapılabileceği yönündeki uyarılarının da hatırlatıldığı açıklamada, Biz diyoruz ki yeter artık, çekin elinizi milletin cebinden. Biz Milli Görüşçüler olarak ekonomiyi Erbakan hocamızdan böyle vergileri artırarak, zam yaparak öğrenmedik. Denk bütçeyle, havuz sistemiyle yapılan yüksek oranlı maaş artışlarıyla öğrendik ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER