Özbek öğrenciler, ülkelerini tanıttı

Özbek öğrenciler, ülkelerini tanıttı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen Ülke Tanıtım Günleri kapsamında Özbek öğrenciler, Özbekistanı tanıttı.
     Kocaeli Fuarında gerçekleştirilen programın açılışında konuşan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) yaklaşık 700 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, misafir öğrencilerin kentle kaynaşması amacıyla programlar düzenlediklerini söyledi.
     Baydemir, Ülke Tanıtım Günlerinin birbirine çok yakın olan kültürleri kaynaştıracağını dile getirerek, ilk programda Türkiye ve Kocaeliyi misafir öğrencilere tanıttıklarını kaydetti.
     Gelecek hafta Arnavut öğrencilerin ülkelerini tanıtacaklarını ifade eden Baydemir, amaçlarının kardeş ülkeler hakkında bilgi sahibi olmak ve ortak çalışmalar yürütmek olduğunu vurguladı.
     Baydemir, 4 ile 5 Mayıs 2013 tarihlerinde Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenleyeceklerini belirterek, Bu programımızda, belirleyeceğimiz merkezi bir alanda ülke stantları kuracağız. Bu stantlarda ülkelere özgü kıyafetler, eşyalar olacak. Yerel müziklerin çalacağı stantlarda duracak olan öğrencilerimiz, ülkeleri hakkında merak edilen sorulara cevap verecekler. Farklı bir çalışma olacak. Renkli görüntülere sahne olacak programımızda farklı kültürler bir araya gelmenin keyfini yaşayacaklar dedi.
     Kocaeli halkıyla misafir öğrencileri bir araya getirdiklerini vurgulayan Baydemir, evlerinden binlerce kilometre uzaktaki öğrencilerin sıla hasreti çekmemesi için çabaladıklarını sözlerine ekledi.
     Baydemirin konuşmasının ardından KOÜde öğrenim gören Özbek öğrenciler Raim Safiev ve Aziza Khudayberdieva, hazırladıkları slaytla ülkelerini tanıttıktan sonra, soruları cevapladı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Özbek öğrenciler, ülkelerini tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER