Palandökende kayak sezonu yarın açılıyor

Palandökende kayak sezonu yarın açılıyor -Türkiyenin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandökende yarın kış sezonu açılıyor


ERZURUM (A.A) - Türkiyenin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandökende kış sezonu yarın açılıyor.
     Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar seviyesinin pistlerde istenilen seviyeye ulaştığın söyledi.
     Suni karla beslenen pistlerin gece saatlerinde ezileceğini belirten Akca, şöyle konuştu:
     Beklenen kar yağdı ve suni karlarla birlikte pistleri besledik. Palandökende kayak sezonunu yarın açıyoruz. Bugün otelimize 77 kişilik bir grup geldi ve yarın piste çıkacaklar. Palandökende Xanadu otel olarak sezonu açtık. Son alt yapılar da tamamlandı. Pist kenarlarında bulunan kar perdelerinin koruyucu süngerleri çekildi ve pistler hazır hale geldi. Yaklaşık bir hafta Erzurumda kamp yapacak olan grubun ardından ilerleyen dönemlerde yine gelecek olan gruplar var.
     Akca, Erzuruma gelmesi beklenen Polonyalı turist kafilesinin 20 Aralıkta kentte olacağını, herhangi bir aksamının söz konusu olmadığını dile getirdi.
     Otelin doluluk oranının 27 Aralık itibariyle yüzde yüze ulaşacağını ifade eden Akca, şunları kaydetti:
     Bizden sezonun açılması yönünde haber bekleyen farklı gruplar var. Yarından itibaren gruplar gelmeye başlayacak. rezervasyonların tamamı gelince otelin doluluk oranı 27 aralık itibariyle yüzde yüzü bulacak. Otelimize ait pistler bu akşam gece saatlerinde pistler ezilecek ve misafirlerimiz sabah kayak keyfine başlayacaklar. Ayrıca gece kayak keyfini de yarından itibaren misafirlerimiz doyasıya yaşayacak. Meşaleli kayak gösterileri yapacağız.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Palandökende kayak sezonu yarın açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER