Palandöken Kaymakamlığının yakacak yardımı açıklaması

Palandöken Kaymakamlığının yakacak yardımı açıklaması


ERZURUM (A.A) - Palandöken Kaymakamlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanlığının gazi yakınlarının yakacak yardımıyla ilgili açıklamasına cevap verdi.
     Palandöken Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanlığının, 13 Eylül tarihli basın bülteninde, Palandökende bulunan gazi yakınlarına Kaymakamlıktan yakacak yardımı istendiği, Kaymakamlığın müracaatların elden yapılmasını ve yardım amaçlı hazırlanacak evrakların kurum kurum dolaştırılıp imzalatılmasını istendiği hatırlatıldı.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesinin yakacak yardımı için Kaymakamlığa yaptığı müracaata istinaden Kaymakamlığın 25 Temmuzda derneğe bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     İlgi yazıda Kaymakamlığımız SYDVnin dernek aracılığıyla yardım talebinde bulunan gazi ve yakınlarına ait işlem dosyası açılabilmesi ve yasal süreci başlatılabilmesi amacıyla yardım talebinde bulunan başvuru sahibinin veya yakınlarının SYDVye gelerek gerekli izin formlarını imzalaması gerektiği belirtilmiştir. İlgi yazıda gazilerin bizzat başvuru yapamayacak durumda olması halinde yakınlarının da başvuru yapabileceği özellikle vurgulanmıştır. Dernekle yapılan görüşmelerde ise gazi ve yakınlarının SYDVye başvuru yapamadığı durumlarda vakıf görevlileri tarafından şehit ve gazi ailelerinin evine ziyarette bulunulabileceği de belirtilmiştir.
     Ayrıca SYDV tarafından yapılan çalışmalarda hiçbir vatandaşımız kurum kurum dolaştırılmamaktadır. Bütün işlemler Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi üzerinden yapılmakta ve her işlem ortalama olarak 2 dakika içinde sonuçlanmaktadır.
     Kaymakamlığın şehit ve gaziler konusunda yapılan bütün çalışmalara hassasiyetle yaklaştığı vurgulanan açıklamada, Kaymakamlık tarafından düzenli olarak şehit yakınlarına, gazilere ve gazi yakınlarına yardım yapıldığı, bugüne kadar yaklaşık 102 bin lira maddi yardımda bulunulduğu belirtildi.
     Açıklamada, 2011 yılında ilçede yaşayan 17 şehit ve gazi ailesine kömür yardımı yapıldığı anımsatılarak, 2012 yılı içerisinde ise Kaymakamlığımız SYDV Müdürlüğünün 01.08.2012 tarih ve 30/7 sayılı mütevelli heyeti kararıyla 15 şehit ve gazi ailesine yakacak yardımı yapılması kararı alınmış olup, kömür temini yapıldıktan sonra dağıtımına başlanacaktır.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Palandöken Kaymakamlığının yakacak yardımı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER