Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bağcı:

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bağcı: 2013ü Pamukkale Üniversitesi için Ar-Ge yılı ilan ettik


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2013ü Pamukkale Üniversitesi için Ar-Ge yılı ilan ettiklerini söyledi.
     Prof. Dr. Bağcı, Pamukkale Üniversitesinin 20. kuruluş yılı ve 2014-2018 Stratejik planının değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlediği yenilikçi ve girişimci 50 üniversite arasında üniversitelerinin de yer aldığını hatırlattı.
     Bu çerçevede 40 üniversiteye teknoloji tanıtım ofisi kurulacağını kaydeden Prof. Dr. Bağcı, Pamukkale Teknokent aracılığıyla mart ayına kadar bu ofisi kuracaklarını belirtti.
     Prof. Dr. Bağcı, Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama Araştırma Merkezi ve bu merkeze destek verecek proje destek ofislerini açtıklarını belirterek, 2013ü Pamukkale Üniversitesi için Ar-Ge yılı ilan ettik. Ar-Ge yılına hazır olduğumuzu düşünüyoruz dedi.
     2013 akademik yılının sonlarına doğru mevcut 12 fakülteye hukuk, ziraat, veterinerlik, spor bilimleri ve turizm fakültelerinin ekleneceğini söyleyen Prof. Dr. Bağcı, Bu yıl 10 bin 940 öğrenciyi Pamukkale Üniversitesi ailesine dahil ettik. Türkiyede 170 üniversite içerisinde tercih edilebilirlikte 10. sırada yer alıyoruz diye konuştu.
     Prof. Dr. Bağcı, 42 ülkeden 130 üniversiteyle işbirliği halinde olduklarını, AB eğitim gençlik programları dışında 27 üniversiteyle daha ikili anlaşmalar yaptıklarını belirterek, Personel hareketliliğinde Türkiyede ikinci, Avrupada ise 3 bin 600 üniversite arasında 89. sırada yer alıyoruz. Erasmus ve Farabi programları kapsamında 1 yıl içinde 284 öğrencimizi yurtdışına gönderdik dedi.
     AB Bologna sürecine uyum çerçevesinde kurallara uyan Türkiyedeki 20 üniversiteden biri olduklarını hatırlatan Prof. Dr. Bağcı, Bölgemizdeki Ege Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi, hem diploma eki etiketi hem de Avrupa Kredi Transfer Sistemi etiketi alan iki büyük üniversitedir. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz 2020 yılına kadar tüm mezunların yüzde 20sinin hareketlilikten yararlanmış olması ve mezunlarımızın mutlaka Bologna kriterleri ve AB normlarına göre eğitim almalarını sağlamaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bağcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER